LLISTA

30 concerts que no t'hauries d'haver perdut aquest 2017

Per Xavier Mercadé

| 31/12/2017 a les 07:00h

Aerosmith
Aerosmith | Xavier Mercadé
Setmana rere setmana, per la secció Des de l'objectiu que cada divendres publico al setmanari EDR, hi han passat més de 600 concerts en el que portem d'any 2017. Aquesta és una tria alfabètica dels que no t'hauries d'haver perdut:

Aerosmith
Rock Fest-Can Zam (Santa Coloma de Gramenet)
2 de juliol de 2017
Sens dubte els toxic twins van ser els grans triomfadors de la quarta edició del Rock Fest, amb una gira amb la qual es van acomiadar dels escenaris europeus.

 

Alice Cooper
Rock Fest-Can Zam (Santa Coloma de Gramenet)
1 de juliol de 2017
El rei del shock rock no deixa mai indiferent, sobretot si acaba l'actuació cantant l'"Schools Out" i convidant a l'escenari Joe Perry, d'Aerosmith i company també en l'aventura Hollywood Vampires (juntament amb l'actor Johnny Depp).

 

Arcade Fire
Primavera Sound, Parc del Fòrum (Barcelona)
1 de juny de 2017
En un festival com el Primavera Sound és força difícil sorprendre amb un show secret, però Arcade Fire ho van aconseguir el primer dia del festival amb un concert multitudinari que no estava anunciat.

 

Brighton 64
Festes de la Mercè, Moll de la Fusta (Barcelona)
22 de setembre de 2017

Els germans Gil feia 30 anys que no tocaven a les festes de la seva ciutat. Van segellar aquest silenci amb un gran concert per presentar el no menys gran disc conceptual El tren de la bruja (BCore, 2017).

 

Bunbury
Razzmatazz (Barcelona)
5 de desembre de 2017
Sempre reinventant-se, la possibilitat de veure el saragossà en una sala de capacitat mitjana va ser tot un luxe que calia aprofitar.

 

Casa Nostra Casa Vostra
Palau Sant Jordi (Barcelona)
11 de febrer de 2017

Concert solidari per demanar el dret a l'acollida del refugiats. De nou un munt de músics donant la seva solidaritat a una causa justa.

 

Concert per la Llibertat dels Presos
Estadi Olímpic Lluís Companys (Barcelona)
2 de desembre de 2017
Una causa justa i un munt de músics disposats a donar-hi suport. Tarda-nit d'emocions i també molt de fred.

 

Depeche Mode
Palau Sant Jordi (Barcelona)
7 de desembre de 2017

Mantenir els fidels i aconseguir nous seguidors, tot un repte que els de Basildon van aconseguir amb un so més rocker de l'habitual, un espectacle auster i un Dave Gahan cada cop més teatral.

 

Els Amics de les Arts
Teatre Tívoli (Barcelona)
30 de setembre de 2017
La vigília de l'1 d'octubre el quartet barceloní va oferir un concert carregat de sorpreses, versions i col·laboracions.

 

Father John Misty
Razzmatazz (Barcelona)
18 de novembre de 2017
Elegància, energia i personalitat. La presència de Misty a la sala Razzmatazz va ser com un huracà. Res torna a ser el mateix després del seu pas.

 

Fermin Muguruza
Ateneu L'Harmonia (Sant Andreu de Palomar)
8 d'abril de 2017
L'estada del músic d'Irun al barri de Sant Andreu va donar molt bons resultats, com la presentació del disc Black Is Beltza ASM Sessions (Kasba, 2017) a l'ateneu L'Hamonia.

 

Foo Fighters
Barts (Barcelona)
16 de setembre de 2017

Un secret ja conegut, per a un concert impressionant. Veure la banda de Dave Grohl durant gairebé tres hores en una sala petita va ser un dels luxes musicals de l'any.

 

La Banda Trapera del Río
Alianza Punk, Aliança del Poblenou (Barcelona)
4 de desembre de 2017
Quaranta anys després del primer concert punk celebrat al Casino de l'Aliança, els supervivents (La Trapera, Peligro, Mortimer o Marxa) es van tornar a ajuntar per reviure batalletes històriques.

 

La Pegatina
Acampada Jove (Montblanc)
13 de juliol de 2017
Si ja tots els concerts de la banda de Montcada són una festa, fer-ho a l'ambient que es crea a l'Acampada multiplica els efectes de la seva proposta.

 

L
ittle Steven & The Disciples of Soul
Cruïlla, Parc del Fòrum (Barcelona)
8 de juliol de 2017

El guitarrista i mà dreta de Bruce Springsteen va oferir un dels concerts més memorables del festival Cruïlla d'enguany.

 

Los Enemigos
Festival Altaveu (Sant Boi de Llobregat)
8 de setembre de 2017
La banda comandada per Josele Santiago van demostrar ofici i classe en el seu concert al Festival Altaveu.

 

Los Niños Imantados, Love of Lesbian
Apolo (Barcelona)
24 de febrer de 2017

Sí, els dos concerts del Sant Jordi Club van ser històrics, però el que van oferir per Carnestoltes a l'Apolo va ser divertidíssim i a més va ser de les darreres vegades que vam poder veure Joanra Planell tocant el baix amb ells.

 

Maika Makovski
Apolo (Barcelona)
5 d'octubre de 2017
La barreja d'arrels de les àvies de Maika en en un concert on van sonar i mesclar músiques de Macedònia, Balears o Andalusia.

 

Manel
Festes de la Mercè, Platja del Bogatell (Barcelona)
23 de setembre de 2017

La gira de Jo competeixo (DiscMedi/Warner, 2016) va arribar a la platja del Bogatell amb un concert que va acabar amb la col·laboració del grup trap P.A.W.N. Gang.

 

Miqui Puig
Festival Strenes (Girona)
21 d'abril de 2017
Sense perdre mai l'elegància i el savoir faire, els directes de Miqui Puig sempre són símbol de qualitat sense mesura. I punt.

 

Pete Doherty
Sidecar (Barcelona)
9 de febrer de 2017
Que no sortís excessivament intoxicat ja és una bona notícia, però que a més fes un bon concert ja és un fet noticiable de l'ex-Libertines.

 

Albert Pla i Tortell Poltrona
L'Auditori (Barcelona)
4 de gener de 2017
Dos mons diferents però propers units per oferir un espectacle als més menuts. Tendresa i cinisme en un espectacle entranyable.

 

Raimon
Palau de la Musica (Barcelona)
7 de maig de 2017
La història musical del músic xativí va tenir un punt i final històric amb els dotze recitals que va oferir al Palau de la Música Catalana.

 

Ryan Adams
Cruïlla, Parc del Fòrum (Barcelona)
8 de juliol de 2017
Esquerp i poc accessible, la genialitat del músic de Jacksonville s'expandeix quan puja a un escenari.

 

Sidonie
Festes de la Mercè, Avinguda de Maria Cristina (Barcelona)
24 de setembre de 2017
Difícilment fallen en directe, i més si és davant una veritable multitud que els venera. A les Festes de la Mercè van demostrar que estaven equivocats quan es van definir com el "pitjor grup del món".

 

Simple Minds
L'Auditori (Barcelona)
30 d'abril de 2017
El Festival Mil·lenni ens va dur l'oportunitat de veure un concert de la banda de Jim Kerr en un auditori i en un format acústic.

 

Sting
Festival Jardins de Pedralbes (Barcelona)
6 de juliol de 2017
L'exlíder de The Police va oferir un concert de luxe en un ambient a l'alçada de les circumstàncies als Jardins del Palau de Pedralbes.

 

The Fleshtones
Marula Café (Barcelona)
12 de gener de 2017
Els anys no passen per ells: trenta anys després de la seva primera actuació a la ciutat, la banda de Nova York va oferir la seva recepta de festa i disbauxa mesclada amb pop, rock i soul.

 

The Rolling Stones
Estadi Olímpic Lluís Companys (Barcelona)
27 de setembre de 2017
Han estat i encara són els més grans. Potser més tranquils que en altres gires, oblidant-se de l'espectacle per basar-se en les cançons i demostrant que mantenen intacte el seu magnetisme.

 

U2
Estadi Olímpic Lluís Companys (Barcelona)
18 de juliol de 2017

Els irlandesos van passar per l'Olímpic barceloní per treure la pols a l'històric The Joshua Tree (Island, 1987) trenta anys després d'haver-lo parit.

 

 
Arxivat a: Enderrock, llista, Xavier Mercadé

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.