Videoclip

Arriba el primer rap que s'alça contra els fets de l'1 d'octubre

El col·lectiu La Perrera, format per 10 MC, publica el vídeo del rap "CLV", cantat en català, castellà, romanès, portuguès i basc

Roger Español: «No m'acostumo a veure-hi només amb un ull»

| 19/12/2017 a les 11:51h

El raper Soler és un dels que col·labora en el vídeo de «CLV»
El raper Soler és un dels que col·labora en el vídeo de «CLV»
Els fets de l'1 d'octubre encara són a la retina de molts. Els músics no estan exempts de tot el que va passar i ja hem anat veient petites mostres en forma de cançons que clamen per la retirada de l'article 155, l'alliberament dels líders polítics i socials i la restitució del govern legítim. L'última cançó que ho fa és una convergència de forces vinguda del món del rap.

El col·lectiu La Perrera, format per 10 MC d'orígens diversos (Willy Balart, Ac1, Lo Guerra, Perro Sucio, Soler, Ranto, Cerberus, Bele, Elgosdeluri i Ruthless), ja feia setmanes que tenia al cap fer un vídeo per denunciar tot el que està passant, per això aquest dilluns ha sortit a la llum "CLV". Aquest rap cantat en cinc idiomes és un manifest que vol "plasmar el dolor que els ha generat la repressió exercida en forma d'una brutal violència policial que va patir un poble sencer, el nostre poble, l'1 d'octubre, repressió que denunciem profundament", tal com comparteixen a les seves xarxes.

La majoria del rap està cantat en català, però alguns dels participants hi afegeixen el romanès, el portuguès o el basc, amb tres MC de Romania, el Brasil i el País Basc. La realització del vídeo ha anat a càrrec de Jordi Font i Isma Montañez, i s'hi poden veure paisatges tan enfrontats com els de la platja de la Barceloneta i el Collsacabra. La producció ha anat a càrrec de Ranto, i els escratxos (punxar els discos) i la mescla, de XmaMan.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, rap, La Perrera, videoclip, actualitat, 1 d'octubre

COMENTARIS

Gent jove crítica

Catalana i republicana, 20/12/2017 a les 16:44

Bona feina artistes.orgullosa de que els joves d'aquest país vegin que el món i les estructures polítiques del passat ja no són efectives a un poble que pensa i vol decidir el seu futur.Sense revolució del poble no hi haurà canvis.Visca la terra lliure.
Vergonya i sense perdó a aquells que manen i ejecuten l'agressió a qualsevol poble per molt minoritari que sigui

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.