Festivals

El BarnaSants presenta la 23a edició amb l'Argentina com a país convidat i més d'un centenar d'artistes

Del 20 de gener al 14 d'abril torna el principal certamen català de cançó d'autor

Joanjo Bosk inaugurarà la nova edició a l'Hospital amb nou disc, 'Camí d'aigua'

| 20/12/2017 a les 15:00h

Joanjo Bosk inaugurarà la edició d'aquest any del Barnasants
Joanjo Bosk inaugurarà la edició d'aquest any del Barnasants | Xavier Mercadé
El cartell del 23è festival BarnaSants s'ha destapat aquest dimecres. El certamen anual que potencia la cançó d'autor i la paraula musicada des del 1995 torna un any més amb més d'un centenar de propostes. El país convidat a l'edició del 2018 és l'Argentina: un bon grapat d'artistes d'aquest país es repartiran pels escenaris de tot Catalunya que acullen el BarnaSants. 

La programació s'encetarà al gener amb un concert previ a l'Alguer i l'inaugural a l'Hospitalet. El que es farà a la ciutat catalanoparlant de Sardenya el 20 de gener és l'espectacle Mans manetes: l'Alguer, paraules, cançons i veus de minyons, que servirà de presentació del llibre-disc que BarnaSants i Plataforma per la Llengua han coeditat amb peces tradicionals i infantils d'origen alguerès i on han col·laborat músics com Joan Garriga o Meritxell Gené. A l'Hospitalet serà Joanjo Bosk qui obrirà el festival a Catalunya el 26 de gener, presentant en exclusiva el seu nou disc, Camí d'aigua (Música Global, 2017).

El director del festival Pere Camps va comentar que "aquest no és un BarnaSants normal, per la situació del país" i per tant, "fer una programació cultural és un acte de sobirania".

A la resta de l'extens cartell hi ha diverses línies, una és la de les estrenes. Hi ha nombrosos artistes que presenten els seus nous treballs, com per exemple Victòria Quingles, Jabier Muguruza, Cesk Freixas, Lu Rois Trio, Anaïs Vila, Madre Tierra, Kepa Junkera, Pedro Burruezo & Nur Camerata, Wafir S. Gibril, Gaddafi Nuñez, Oriol Barri, Joan Masdéu, David Mauricio, Ivette Nadal & Caïm Riba, Jordi Lanuza (Inspira), Roger Mas, Ian Sala, Montse Castellà, Joana de Diego, Ginestà, Alidé Sans, Invisible Harvey, Pau Alabajos i Les Kol·lontai

La línia d'artistes argentins convidats la completen Lucio Mantel, Sandra Rehder, Juan Pedro Dolce, Jeanine Martín, Ana Archetti, Rodrigo Carazo, Paula Neder, León Gieco, Sebastián Garay, Liliana Herrero, Mato Ruiz i Clara Cantore.

Aquest any no hi faltaran tampoc un seguit de noms que ja són habituals any rere any al BarnaSants, és el cas de Maria del Mar Bonet (que hi farà tres actuacions, una de les quals a Cuba), Quico Pi de la Serra, Dani Flaco, Joan Isaac, Paco Ibañez, Enric Hernàez, Pep Lladó, Xavier Baró o Marina Rossell.

Del 20 de gener al 14 d'abril s'allargarà aquesta nova edició del BarnaSants, que s'escamparà per escenaris de tot Catalunya. Des de Barcelona fins a Gelida, passant per Terrassa, Castelldefels, l'Hospitalet, Celrà, Vic, Altafulla, Subirats i Sant Vicenç d'Hortons. 
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Barnasants, festivals, Argentina

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.