Discos

Els discos d'aquest 2018 (primera part)

L'any comença amb expectatives altes pel que fa a noves referències

Obeses, Joan Dausà, Manolo García, Quimi Portet, El Petit de Cal Eril i Roba Estesa, entre altres, preparen disc per a aquest any

| 03/01/2018 a les 13:45h

Joan Dausà
Joan Dausà | Noemi Elías

Obeses
Després d’arrasar amb una gran òpera-rock dedicada a Jacint Verdaguer, el nou àlbum de la banda d’Arnau Tordera esclatarà a la primavera. Amb el lema #Tornenelsherois, hi ha poques novetats i només han anunciat que el primer bolo de gira serà el 20 d’abril a la sala Barts de Barcelona al festival Guitar BCN. 

Joan Dausà
El nou àlbum, titulat Ara som gegants, s’estrenarà en exclusiva a les escales de la Catedral de Girona, el 30 d’abril, en el marc del festival Strenes –amb les entrades exhaurides en 15 hores– i en una màgica sessió a la plaça dels Somnis del Tibidado, a Barcelona, el 13 d’abril.

Manolo García & Quimi Portet
Vint anys després del comiat d’El Último de la Fila, els seus protagonistes reapareixeran cadascú amb un disc sota el braç. El cantant barceloní Manolo García presentarà a la primavera el seu setè, amb aire internacional, gravat entre els Estats Units i l’estat espanyol. Per la seva banda, Quimi Portet també està preparant un nou àlbum a l’estudi, envoltat de misteri.

El Petit de Cal Eril
El nou disc de Joan Pons i companyia serà dels primers a arribar aquest any i ho farà en forma de trilogia. El primer trimestre del 2018 vindrà marcat per les tres entregues de △ (Bankrobber, 2018), disc que es presentarà per fascicles, cada mes tres cançons que s'han gravat en tres etapes a tres llocs diferents: Olot, Guissona i Nova York.

Roba Estesa
Les guanyadores de quatre Premis Enderrock 2017 ja graven disc a Bucbonera Studios fins a final de gener amb Tomàs Robisco i producció de Javier Vallverdú. Les cançons sonaran a partir del 8 de març: tonades populars i lletres compromeses.

Ebri Knight
Els revolucionaris maresmencs sortiran a la carretera al març amb Guerrilla (Maldito Records, 2018) i una gira conjunta amb els italians Talco, que els durà a Madrid, Catalunya i el País Basc, Alemanya, Suïssa i Àustria.

Els Catarres
El trio d’Aiguafreda i la seva banda obriran la gira de presentació del seu quart disc d’estudi el 6 d’abril al Poble Espanyol de Barcelona, a la segona edició del Festival Cruïlla de Primavera. Els Catarres han estat un any i mig allunyats del circuit i ja tenen ganes de tornar als escenaris: “No ens pensàvem que ho trobaríem a faltar tant, però és molt clar que necessitàvem tornar a sentir el públic”, admet el cantant Èric Vergés.

Els Pets
Dos anys després d'haver baixat dels escenaris i haver tancat trenta anys de trajectòria, el trio de Constantí reprendrà l’activitat al juliol amb la gravació d’un nou disc d’estudi amb nou productor. Haurem d’esperar encara uns mesos per escoltar les cançons, que veuran la llum a la tardor.

Judit Neddermann
La cantautora maresmenca ja ha començat a enllestir les cançons del seu tercer àlbum, que es presentarà en directe a l’abril a Girona i al maig a Barcelona, a la sala Luz de Gas. El nou treball de Judit Neddermann estarà produït de nou pel reconegut guitarrista Pau Figueres.

La Pegatina 
Un cop celebrada la primera dècada i havent actuat arreu del món en format XXL –amb el nom de La Gran Pegatina–, del qual ha resultat el directe Big Band Show 2016 (Warner, 2016), la formació de Montcada i Reixac presentarà el seu sisè àlbum d’estudi a la primavera. La producció serà de l’argentí Rafa Arcaute, guanyador de diversos Grammy llatins i nord-americans per la seva feina amb grups com Calle13, Residente o el cantautor de Buenos Aires Diego Torres.

Doctor Prats
Per al mes de maig hi ha prevista la reaparició de la potent banda vallesana Doctor Prats. El seu tercer disc, editat com l’anterior pel segell Música Global, haurà de ser també la confirmació de la seva explosió en directe com un dels grups més populars.

Animal
Des de final d’octubre la banda vallesana liderada per Gerard Aledo treballa al nou TapeTone Studio de Terrassa per gravar el disc que els ha de consolidar. Amb la voluntat de “ser animals i també atrevits”, la producció d’Ermengol Mayol afina un treball de melodies incendiàries.


Roger Mas
Aquest hivern el cantautor solsoní ha culminat la gravació d’un nou disc que, amb el títol de Parnàs, sortirà a la primavera amb la companyia Satélite K. L’estrena en directe s’iniciarà el 16 de març a Barcelona i el 23 de març a Manresa.

Strombers
Pioners del mestissatge, graven a Vigatà Studios de Breda el vuitè disc, editat amb Panda Artist.

Marcel Lázara i Júlia Arrey
El duet de l’ex-Txarango i la veu brasilera debutarà al juny a Halley Records amb disc de fusió.

Bemba Saoco
Els ex-9Son canviaran rumba per electrònica a Crújelo (U98 Music, 2018), produït per Marc Parrot.

The Lazy Lies
El pop seixanter dels barcelonins ha farcit un segon disc, Less Talk More Action (U98 Music, 2018).

Pirat’s Sound Sistema
Després d’Em bull la sang (PpF!, 2013), el trio enllesteix nous talls per ballar a l’escena alternativa.

Ferran Palau
Combinant la carrera en solitari amb Anímic, aquest any arriba el torn per treure un segon disc.

Roger Pistola
El singular cantautor mallorquí llançarà nou àlbum al març, ara amb el segell RGB Suports. 

Germà Negre
La formació de Banyoles prepara un nou repertori tradicional amb Halley Records per Sant Jordi.

XY
Laura Cruells i Marçal Ayats ja componen un espectacle inèdit pensat per a grans festivals.

Nyandú
Nova explosió de pop-rock del trio osonenc que encara no sap quin mes exactament sortirà al disc, però sí que se sap que el produirà Santi Garcia.

Maria Rodés
Sortida al febrer del premi Puig-porret 2017, Eclíptica (Chesapik), inspirat en la nit astronòmica.

Power Burkas
El quartet osonenc es tancarà a principi d’any per enregistrar noves cançons post-punk.

Raimon
Un any després dels últims recitals al Palau de la Música, Picap publicarà 2CD+DVD del directe.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, discos, Joan Dausà, Manolo Garcia, Quimi Portet, El Petit de Cal Eril, Obeses, Roba Estesa

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.