Discos

Els discos d'aquest 2018 (tercera part)

L'any comença amb expectatives altes pel que fa a noves referències

Est Oest, Cor Blanc, Joan Reig, Lausana, Trau i Pau Alabajos, entre altres, preparen disc per a aquest any

Els discos d'aquest 2018 (segona part)

| 18/01/2018 a les 14:48h

Els santboians Trau publicaran el seu segon disc al març
Els santboians Trau publicaran el seu segon disc al març | Júlia Quintana

​Un any dona per molt, en 12 mesos es publica una mitjana de més de 1.000 discos als Països Catalans. Recopilar totes les novetats que han de venir aquest any no tindria gaire sentit, bàsicament perquè a hores d'ara no en sabem ni la meitat. Això sí, les que sabem us les continuem llistant: aquesta setmana 17 discos més que trauran el cap a curt o llarg termini, però aquest any segur.

Clara Fiol i Joan Vallbona
Després de l'enrenou que suposa guanyar el concurs Ona Musica't, el duet s'ha centrat a enregistrar la seva primera referència, Silueta (autoeditat, 2018). El calongí a la guitarra i la palmesana a la veu, aquesta parella de mallorquins es va conèixer al Taller de Músics i a final del 2017 va gravar el seu primer disc amb els mínims elements. La comercialització també està sent molt artesana, si el voleu poseu-vos en contacte amb Fiol o Vallbona.



Cor Blanc
El 2 de febrer arribarà You (Luup Records, 2018), el primer disc físic de Cor Blanc. Des del 2015 el duet barceloní havia anat publicant referències en format digital o en casset, i aquest 2018 serà l'hora de la veritat. El grup que combina l'evasió electrònica amb la puresa de les guitarres netes i la tridimensionalitat de l'efecte vocoder a la veu ja té programats els dos primers concerts de presentació a Barcelona (Imagin Café) i Madrid (Café La Palma).



Enric Casasses & Don Simón y Garrafunkel
Bregats en directe, la combinació còsmica de poesia i pop electritzant i distorsionant aquest any es disposa a treure un primer disc conjunt. El poeta Enric Casasses i el duet còsmic Don Simón y Telefunken editaran Orbiten (La Casa Calba Editorial, 2018) i al mateix temps presentaran un nou espectacle.



Est Oest
Els guanyadors del Sona9 2015 trauran aquest any el seu segon disc. El gir (autoeditat, 2018) serà la continuació de Fortuna (Buen Ritmo Producciones, 2016) i una nova oportunitat per al reconstruït quintet vigatà (amb Joan Borràs d'Oques Grasses com a nou membre) per veure cap on evoluciona el seu pop sense fissures. Aquesta vegada tota la producció i gravació de l'àlbum ha anat a càrrec de la banda. 



Forces Elèctriques d'Andorra (F/E/A)

El 20 d'abril és la data estimada perquè el col·lectiu musical mallorquí format per membres fundadors del segell Bubota editi el seu nou disc, Vèrtebra (Bubota, 2018). Una de les novetats més destacades de la continuació de Congo (Bubota, 2016) és que aquest últim treball l'ha produït John Erskine, que també ha treballat en els primers discos de Sonic Youth i Swans



Guillamino
El nou disc de Pau Guillamet tampoc es farà esperar gaire. A l'abril editarà la nova referència de l'hiperactiu creador de jingles tant enganxosos com l'última cançó de l'estiu de TV3 ("Perquè tu, perquè jo"). Aquest 2017 es complien 15 anys de trajectòria de l'artista, i al setzè ni de broma veurem el seu punt i final. 



Illes dins d'un riu: tribut a Tomeu Penya

El rebombori ja ha començat des de fa uns mesos: la cadena de televisió pública IB3 i el segell Blau estan ultimant els preparatius del disc de tribut a un dels músics més icònics de Mallorca, Tomeu Penya. De moment, en aquest recopilatori de versions de cançons de Penya hi trobem grups com Salvatge Cor, Donallop, Roig!, Roger Pistola, Jorra i Gomorra o Leonmanso

Joan Reig
El que ha estat bateria d'Els Pets durant 35 anys està preparant el que segurament és el seu disc més íntim i personal. Per primera vegada, aquest 2018 tindrem el primer treball en solitari del de Constantí, un recull de sis cançons. Per aconseguir fons per editar la referència en vinil de 10 polzades, Reig ha iniciat una campanya de Verkami que també vol finançar el videoclip de "La culpa". A l'abril s'espera que el disc ja es pugui començar a presentar.



Lausana
Jordi Casadesús de La Iaia ha produït el segon disc del grup vallesà i es preveu que a principis de febrer ja es puguin escoltar les primeres cançons d'aquest disc que sortirà al març. També com a prèvia, el grup que va presentar-se al Sona9 del 2015 i va aconseguir arribar a la final presentarà un videoclip que ha estat finançat a través de Verkami.




Leonmanso
També ajudat per la via del crowdfunding, el cantautor menorquí Llure Marques està preparant el seu tercer disc, el segon que traurà amb el segell també menorquí Velomar Records. El treball continuarà explorant les vies de l'indie pop i es preveu que surti a la primavera d'aquest 2018. Torres ha gravat el disc a la seva illa però ha deixat que el mesclin les mans de Joan Pons (El Petit de Cal Eril).


Nubla
El projecte de Luciana Carlevaro es torna a engegar el 2018 (si és que en algun moment s'ha aturat). Hidden Track editarà el pròxim disc de l'artista, que es dirà Multiplexplo i estarà farcit de versions. La data de llançament serà entre els últims dies de gener.

Pau Alabajos
El cantautor valencià presentarà al març un cançoner de 12 poemes musicats de Vicent Andrés Estellés que portarà el títol de Ciutat a cau d'orella. La gran estrena a casa la farà al Teatre Micalet de València, però també vindrà pel principat a festivals com el BarnaSants o a ciutats com Vic. 


Paper de Plàstic
Els que van ser finalistes del Sona9 2016 estan a punt de treure a la llum el seu primer disc, que es titularà L'arbre vermell (autoeditat, 2018). Després d'un llarg procés de Verkami que s'ha estès durant bona part del 2017, enguany Jaume Esteban i Albert Riu es disposen a ensenyar-nos les seves noves cançons.

Ramon Aragall
El responsable del vessant rítmic d'Els Amics de les Arts, o dit d'una altra manera el seu bateria, està preparant el seu segon disc en solitari. El primer va ser Perfil (DiscMedi, 2015) i, tal com ha anunciat via Twitter, a l'octubre s'espera el nou àlbum, de títol desconegut. 



Sabor de Gràcia
Els rumberos graciencs homenatjaran aquest any el propulsor de la rumba catalana i també veí de Gràcia Peret. Amb Sabor a Peret (DiscMedi, 2018), que es publicarà aquest febrer, esperen tornar a repetir els més de 100 concerts que han fet aquest 2017. El disc doble es presentarà a sales de tot l'Estat. A Barcelona el primer concert que hi faran serà el 15 de març a la sala Luz de Gas. 



Trau
El segon disc de la banda guanyadora del Sona9 2014 és esperat amb expectació per tots els que van gaudir del pop de tall clàssic dels santboians. El març és el més escollit pel quartet per presentar l'àlbum, i de moment només se'n saben les dates de sortida i que s'ha gravat a Bucbonera Studios de Caldes de Montbui.



Xarim Aresté
Encara estem paint el Polinèsies (Bankrobber, 2017), però el músic de Flix ja comença a preparar la segona part d'aquest exitós recull de cançons. Si aquest estat entre les llistes del millor de l'any, no s'espera menys de Micromèsies (Bankrobber, 2018), que es publicarà a la tardor. Hi haurà trilogia?

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Trau, Lausana, Joan Reig, Cor Blanc, Est Oest, discos

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.