Festivals

L'estat dels festivals del 2018 en 10 exemples

Repassem els cartells de 10 festivals catalans que en més o menys mesura ja han anunciat el cartell

| 16/01/2018 a les 11:40h

Telecogresca 2016
Telecogresca 2016 | Wikimedia commons
El nombre de festivals que se celebren a Catalunya s'ha disparat des de ja fa uns anys. Són molts i variats. Des d'Enderrock en llistem 10 que ja han començat o que quan ho facin es faran notar. Alguns a Barcelona i altres de repartits pel territori, enumerem una desena de cites que s'han de tenir en compte.


Festival del Mil·lenni
El 2018 ha començat amb grans artistes vinguts a Barcelona de la mà del Festival del Mil·lenni. Vintage Trouble i Carla Bruni són alguns dels noms que recentment han actuat a la capital. Fins al 22 de maig encara queden, però, més d'una vintena de concerts de noms tan destacats i variats com Pastora Soler, Michael Nyman, Egon Soda, Bertin Osborne, Mi Capitán, Est Oest, Apocalyptica playing Metallica, Dom La Nena, Dolo Beltran o Jethro Tull.

BarnaSants
Del 26 de gener al 14 d'abril el BarnaSants torna amb la seva vint-i-tresena edició. El festival per excel·lència de cançó d'autor té com a país convidat d'aquest any l'Argentina amb representació al cartell, amb artistes com Lucio Mantel, Sandra Rehder, Juan Pedro Dolce o Jeanine Martín. La resta del cartell es completa amb una trentena més de noms entre els quals Victòria Quingles, Jabier Muguruza, Cesk Freixas, Lu Rois Trio, Anaïs Vila, Kepa Junkera, Joan Masdéu i Roger Mas

Tradicionàrius
Aquests primers mesos de l'any també es recupera l'activitat constant al Centre Artesà Tradicionàrius amb una programació musical centrada en el folk. Des del 12 de gener i fins el 23 de març passaran gairebé una cinquantena d'artistes per la sala de Gràcia en 35 nits que poden convertir-se en màgiques. Entre els artistes que actuaran en aquest cicle hi trobem Jaume Arnella, Belda & Sanjosex, Kepa Junkera & Amics de FOK, Brass the Gitano Band, Bobo Rondelli o Eduard Iniesta. També s'hi farà presentacions variades, espectacles de danses tradicionals o divulgació de tradicions culturals perdudes. Ja fa 30 anys que el Tradicionàrius té aquest compromís amb l'arrel.

Guitar BCN
Un altre dels festivals que concentren més diversitat de noms emparats sota l'aixopluc de la guitarra és el Guitar BCN, que d'ara i fins al 26 de juny anirà deixant caure nits memorables a diverses sales de la ciutat. Entre els noms que destaquen hi ha el que clou el cicle, Ringo Starr, i altres figures d'alçada com Bob Dylan, que actuarà el 30 i 31 de març al Liceu, o l'americana Angel Olsen, que actuarà el 9 de maig a la sala Barts. A més, la representació catalana també hi és ben present, amb artistes com Maria Arnal i Marcel Bagés, Rosalía i Refree, Pau Vallvé, Marcel Lázara i Júlia Arrey, Sr Canario o Miquel Vilella

Strenes
La programació del festival gironí encara no està completa, però sí que s'ha fet un avançament d'uns quants artistes que deixa entreveure un bon nivell artístic. De moment se sap que del 24 de març al 30 d'abril actuaran a Girona Luz Casal, Morcheeba, Maria del Mar Bonet, Roger Mas, Xavi Sarrià, Auxili, Los Sírex, Macedònia i Joan Dausà.

(a)phònica
Del festival de Banyoles només en sabem les dates. Del 14 al 17 de juny se celebrarà al voltant de l'estany emblemàtic de la ciutat la quinzena edició del Festival de la Veu de Banyoles. Actuacions de gran i petit format es combinaran amb activitats paral·leles per a tots els públics.

Clownia
A Sant Joan de les Abadesses, al Ripollès, del 28 de juny a l'1 de juliol tindrà lloc la cinquena edició del festival que combina música i circ i del qual Txarango són els organitzadors. Els primers confirmats musicals per a la cita són Amparanoia, Doctor Krápula, BukaharaKoers, Marinah i Txarango i Amics. Properament s'anunciaran més grups.

Barna & Roll
El 14 de juliol és un dia assenyalat per als amants del punk-rock i les reminiscències crues i èpiques del gènere. Al Poble Espanyol actuaran, de moment, cinc bandes de renom internacional, actuals i de dècades passades. Hi tenim Cock Sparrer, Descendents, Sick of It All, Gatillazo i Crim. Les entrades ja es poden aconseguir al preu de 44 euros. 

Rockfest
L'altre gran festival de rock dur, ja més encarat al vessant més fosc i satànic, és el Rockfest de Santa Coloma de Gramenet. A dia d'avui ja hi ha el que podríem dir que és el cartell definitiu, amb trenta noms que repassen el passat i el present del heavy mètal i tots els gèneres adjacents. Al cartell hi trobem noms com Kiss, Ozzy (Osbourne, de Black Sabbath), Scorpions, Judas Priest o Megadeth. Altres grups que també passaran pel festival que tindrà lloc del 5 al 7 de juliol són Amaranthe, Axel Rudi Pell, Bömbers, Brainstorm, Dark Funeral, Dark Tranquility, Dee Snider o Eclipse.

Festivals Alta Segarra
El tercer festival que se celebra a diferents poblacions de l'Alta Segarra en diversos dies de juliol tindrà aquest any noms de reconegut prestigi dins i fora de Catalunya. Andrea Motis hi oferirà un concert el dia 13 i Els Amics de les Arts ho faran el 28 del mateix mes d'estiu. També el dia 20 hi actuarà l'Orquestra Simfònica de Cobla i Corda, que oferirà el repertori de Tossudament Llach, un repàs de la carrera de Lluís Llach. El vessant musical s'acompanyarà d'una oferta gastronòmica de qualitat, tant a Calaf com a la resta d'ubicacions de la comarca.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Clownia, Guitar BCN, Festival del Mil·leni, Barnasants, festivals, Tradicionàrius

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.