Entrevista

Et-Co*, ètnics i contemporanis amb nou disc sota al braç

Et-Co*, 'PRIMe!' és el segon àlbum dels vilanovins Et-Co* on hi introdueixen l'electrònica amb un regust ètnic

| 17/01/2018 a les 11:00h

Et-Co*
Et-Co* | Carles Fortuny
La banda de Vilanova i la Geltrú capitanejada per Sonia Linares explica aquest segon treball, PRIMe! (Hidden Tracks, 2018), posterior a Liberto! (Marlee Records, 2014). PRIMe! inclou cançons que mesclen electrònica amb sons tribals com "Preachiest" o incita a ballar amb "Ameba".

Per què recomanaríeu l'escolta del vostre segon disc?
Sònia Linares: Perquè és una evolució d'estil des del primer disc. Hi afegim noves influències i sonoritats més actuals com l'electrònica, el pop i el trip-hop, i així hem arribat a un eclecticisme bastant personal. A més, la temàtica de l'àlbum convida a la reflexió i a la recerca per part de l'oient, a investigar nous mons personals i alhora col·lectius que ens connecten a tots.

Què vol dir aquest Et-Co* i en quin moment artístic us trobeu?
SL: Et-Co* és com una conjunció d'Ètnic i Contemporani, que és la filosofia principal del grup, i l'asterisc és l'afegit màgic i intangible que des de l'esperit aportem a la nostra música. Ens trobem en un punt de creixement i d'investigació musical com a banda, en què l'esforç conjunt de l'últim any i mig està a punt de cristal·litzar i es tradueix en aquest segon treball. A l'hora és un pas més endavant en les nostres carreres artístiques, ja que fa força anys que tots els membres breguem amb les arts.



Sònia, tu tens un projecte més jazzístic i en canvi en aquest nou disc d'Et-Co* et presentes en el teu vessant de pop electrònic. Com heu anat redefinint el so?
SL: Et refereixes a Jazzul, que és un projecte meu i del David, paral·lel a Et-Co*. Amb Et-Co* ha estat una evolució natural des de Liberto!, el nostre primer disc amb Et-Co*. Creiem que la música, a més d'escoltar-la, es pot ballar i transmetre la mateixa complexitat emocional. Volem retrobar-nos amb les arrels més bàsiques de l'ésser humà, la comunicació, el ritme, la comunitat, i per tant res més adequat que ballar i compartir el moment per celebrar-ho.

Podeu hipnotitzar ("Try") o seduir ("Read Me"). Què us interessa més de transmetre amb la música i les lletres (sentiments alliberadors)?
SL: Trobem que la música és un univers de sensacions diferents, per tant ens agrada buscar contínuament noves formes d'expressió i de comunicar el que sentim, en lloc de fixar-nos un sol estil o únic missatge. No només volem fer ballar o fer pensar, volem despertar tot tipus d'emocions que connectin amb l’oient, buscant reaccions diverses, alegria, esperança, valentia, tristesa, ràbia, felicitat, misteri..., tota la complexitat que ens fa humans i que ens uneix en el món sincrònic que ens envolta!

Quins són els espais on soleu tocar i cap a quins us agradaria ser presents aquest 2018? Reptes per al nou any?
SL: Fins ara hem tingut la sort de tocar a molts espais diferents, tant grans com petits, però el nou disc ens agradaria portar-lo on ens demanin, ens agradaria entrar al circuit de festivals de casa nostra i expandir-nos a fora si pot ser, el Womad seria un somni fet realitat! De moment començarem al Teatre Àngel Guimerà del Vendrell el 24 de març i passarem per la sala El Forat del Pany de Vilafranca del Penedès i La Fada Ignorant d’Andorra, amb la il·lusió de poder sumar molts més concerts a la gira d’aquest estiu.

 
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, PRIMe!, Et-Co*, estrenes, entrevista

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.