ESTRENA

Com sonen les cançons de minyons de l'Alguer?

Estrenem «La verema» amb Meritxell Gené i «Sant Antoni balla balla» amb Carles Belda, del llibre-disc 'Mans manetes'

El BarnaSants presenta la 23a edició amb l'Argentina com a país convidat i més d'un centenar d'artistes

| 17/01/2018 a les 12:00h

Marc Serrats, productor del llibre-disc impulsat per Plataforma per la Llengua
Marc Serrats, productor del llibre-disc impulsat per Plataforma per la Llengua | Juan Miguel Morales
Aquest dissabte 20 de gener es presentarà al Teatre Cívic de l'Alguer l'espectacle Mans manetes (Plataforma per la Llengua, 2018), la posada a escena del llibre-disc que porta el mateix nom. Es tracta d'una iniciativa de Plataforma per la Llengua adreçada al públic infantil i familiar, i protagonitzada per les músiques populars i tradicionals de la ciutat sarda. El projecte, produït per Claudio Gabriel Sanna i Marc Serrats, ha tingut la veu d'una coral formada per minyons algueresos i un bon grapat de col·laboracions d'arreu dels Països Catalans, com la de Meritxell Gené cantant a "La verema":

Meritxell Gené Foto: Francesc Gelonch


Es tracta d'una cançó de Pasqual Gallo que retrata un típic dia de verema de la dècada dels 60: una jornada laboral intensa que, en aquella època, exercien exclusivament les dones.

El repertori del llibre-disc Mans manetes. L’Alguer: paraules, cançons i veus de minyons (Plataforma per la Llengua, 2018) inclou quinze cançons en alguerès i set de la tradició musical infantil catalana d’altres territoris. Entre les de l'illa també destaca "Sant Antoni balla balla", una cançó tradicional dedicada al sant i que, per a l'ocasió, ha tingut la col·laboració de Carles Belda:

 
 

Carles Belda. Foto: Juan Miguel Morales


A més de l'estrena d'aquest dissabte a l'Alguer, el projecte també es podrà veure en el marc del BarnaSants: es presentarà el divendres 23 de març al Teatre Joventut (l'Hospitalet de Llobregat), i hi haurà un bon grapat dels col·laboradors del disc.

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Meritxell Gené, Alguer, Mans manetes, Plataforma per la llengua, Claudio Gabriel Sanna, Carles Belda, Marc Serrats

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.