disc

Els quatre rumbs d'Oriol Barri

El cantautor estrena el seu segon disc, 'Quan tot canvia'

| 18/01/2018 a les 13:40h

Oriol Barri
Oriol Barri | Juan Miguel Morales
El cantautor barceloní Oriol Barri presenta el seu segon disc, Quan tot canvia (RHRN, 2017), deu cançons per renéixer amb música terapèutica que repassem en quatre claus. L’artista se sent segur amb aquest segon disc: “És una constatació que em vull dedicar a la música. El primer disc va ser com una prova per veure de què anava aquest món, i el segon és perquè vull convertir la música en la meva prioritat”. Quan tot canvia va farcit de molts canvis personals per a Oriol Barri, com la mort dels seus pares només amb dos mesos de diferència.

1. Un diari personal
“Componc el que em surt i necessito dir. Va coincidir que la vida em va canviar de manera radical i el nou disc ha estat un diari. M’he deixat emportar, sense pensar en comercialitats. Si ho hagués fet, potser seria un àlbum de rumba com ‘Les mans al cel’, l’èxit del primer disc [riu].”

2. Un món per a les persones
“Amb la cançó ‘Un mateix planeta’ vaig col·laborar amb Stop Mare Mortum, i al juliol vaig anar als camps de refugiats, una experiència que m’ha portat a escriure ‘Un món per a les persones’ (amb música de Ferran Gallart de Strombers).”



3. Mecenes arreu del país
“He recollit al llibret les fotos dels mecenes que m’han ajudat. La campanya Casa nostra, casa vostra em va donar a conèixer, i ara vaig a fer concerts a escoles i entitats de qualsevol lloc de Catalunya. Sempre hi ha almenys trenta persones que canten amb nosaltres!”

4. Cançons terapèutiques
“Un amic terapeuta recepta cançons meves: ‘Els meus errors’ per a qui té autoexigència, ‘En diferents papers’ per a qui té por de la mort, ‘Per tu i per mi’ per a parelles que ho voldrien
deixar... perquè si no em cuido a mi mateix, no puc estimar! En el món del voluntariat i dels educadors socials, moltes vegades la gent es mou des de la mancança: busca a fora el que no troba a casa."
Arxivat a: Enderrock, cançó d'autor, Oriol Barri, Quan tot canvia

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.