ACTUALITAT

La música protagonitza la Revetla de Sant Sebastià de Mallorca

Txarango i Maldita Nerea comparteixen cartell amb Jansky, Jorra i Gomorra i Beach Beach, entre altres

| 19/01/2018 a les 13:19h

Imatge il·lustrativa
Una de les cites musicals de l’any més importants de Mallorca és la Revetla de Sant Sebastià, que va engegar el dissabte 13 de gener. Enguany la festa de Palma ha ampliat l’oferta de concerts en jornades i també en localitzacions: hi actuaran un total de 35 artistes amb una representació local molt nutrida, i amb poca presència internacional i nacional. Els caps de cartell visibles són els catalans Txarango, els murcians Maldita Nerea i la guineana resident a Barcelona Nakany Kante.

Després de mesos de consulta i enquestes als ciutadans s’ha elaborat un cartell on primen els artistes locals i d’autoria pròpia i on destaca la deslocalització dels concerts (alguns esdeveniments es traslladen als barris més perifèrics), així com l’augment de dies de concerts. La festa va començar el 13 de gener, i encara continua amb plats forts.

Divendres 19 de gener, el dia de la Revetla
Tradicionalment les places de Palma s’han convertit el dia de la Revetla de Sant Sebastià en el centre d’atenció de la ciutadania, una jornada on una bona part del jovent es llança als carrers entre torradores i múltiples escenaris. Fem un recorregut per la programació de cada plaça:
 
Plaça de Cort
La plaça de Cort enguany acollirà els projectes de música electrònica, amb Pedro Trotz, un artista mallorquí de renom internacional que practica un estil tecno molt personal, seguit del madrileny John GrvyPaula Serra, una de les artistes mallorquines dins el terreny de l’electrònica amb més camí per endavant, que va debutar el 2015 de la mà de Carlos Jean i delectarà els espectadors amb el seu lounge característic. Tanca el cartell de Cort el barceloní Uner.
 
 

Plaça Major
La música d’arrel i la world music conserven el seu emplaçament. Hi actuaran els mallorquins Motherfolkers, Jès!, Arreu Qanarusa i la guineana Nakany Kante, que inundarà de sabors africans tota la porxada.
  
 

Porta de Santa Catalina
Els amants del jazz tenen el seu redol fix cada any per Sant Sebastià. És la Porta de Santa Catalina, que acollirà els concerts de la saxofonista i cantant barcelonina Eva Fernández, Romeo –el projecte d’adaptacions jazzístiques de Cecília Giménez–, Highlands Project capitanejats pel pianista i compositor Sergio Llopis –portada d’aquest EDR Balears– presentant el seu nou àlbum, Voiceover Vol. 1 (autoeditat, 2018), i per acabar el potent combo Sissokho Afro Jazz.
 

 
Plaça de Joan Carles I
Serà l'espai del pop, l’ska i la música de ball. Els catalans Txarango són el major atractiu d’aquesta plaça establerta gràcies a la votació popular. Completen el cartell el grup de versions Cirko, la mítica La Gran Orquesta Republicana, culpable de nits mallorquines de ska sense fi, i Jorra i Gomorra, la banda de pop manacorina encapçalada pel polifacètic Jorra Santiago.
  



Plaça de la Reina
Aquesta plaça beu enguany del rock, el flamenc i el mestissatge. El cap de cartell és Medina Azahara, grup veterà de rock amb influències flamenques, amb un teloner perfecte: els mallorquins Taifa. Completen aquesta plaça Aurora, des de Barcelona, i els mallorquins La Rumba Nostra.
 
 

Plaça d’Espanya
El torn del pop-rock, amb Lili’s House, Maranges i Urtain des de Mallorca i la presència estrangera des del Regne Unit, amb Dreaming Spires, habituals del Summer Pie Festival, que repeteixen a Mallorca a la Revetla de Sant Sebastià i obriran per al plat fort de la nit, els murcians Maldita Nerea.
 
 

Plaça de l’Olivar
La plaça ideal per als que es vulguin deixar-se anar i moure el cos a ritme de tumbao amb Timba Tumbet. Els pollencins Dirty Rices aportaran una bona dosi de swing per deixar l’escenari al grup sevillà O’Sister, representant estatal d’aquest estil. Els balladors de lindy hop ja tenen les sabates fermades.

 

Carrer de Jacint Verdaguer
Aquest carrer acollirà la part del cartell més alternativa de la festa. Amb propostes com el duet d’electrovèrsia JanskyBeach Beach amb el seu pop ràpid, Peter & The Test Tube Babies des del Regne Unit, la banda madrilenya The Parrots i, per tancar la nit, els frenètics i melancòlics Saïm, des del llevant mallorquí.
 
 
 
Dissabte 20 de gener
L'emissora de ràdio Cope Mallorca posa l’accent estatal amb la programació de l’andalusa Bebe, artista que ja va actuar fa poc al Mallorca Live Festival. Obriran Ander Grauns, el grup de versions de pop espanyol liderat pel músic Carles Grimalt (ex-Ocults), i The Turners.
 
 

En altres jornades, com el 26 o 27 de gener, hi haurà nova programació amb concerts de la Banda de Música de Palma o altres trobades de música clàssica, amb nous emplaçaments com el Teatre Xesc Forteza o l'acabat d'estrenar Palau de Congressos, que va acollir el dia 13 l’actuació de la soprano Ainhoa Arteta.

L’organització de la Revetla de Sant Sebastià, amb els seus concerts, depèn de la Regidoria de Participació Ciutadana. Aquest any, tot fent un pas endavant, l’Ajuntament ha tingut l’assessorament d’una empresa creada per a tal efecte, Mutus, encapçalada pel músic, escriptor i periodista Tomeu Canyelles, a més de Joan Trías, director musical d’IB3 Música, i Joan Andreu Joan, director del Festival Pecan Pie, que enguany celebra el setè aniversari.
Arxivat a: Enderrock

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.