Estrena

Josep Tero estrena el videoclip de «Desamor» entre foc i onades

La cançó se situa en una etapa d'"entrediscos"

 A final d'any el cantautor escalenc publicarà un disc dedicat a la tradició musical dels pobles occità i jueu

| 23/01/2018 a les 17:00h

Josep Tero ha col·laborat amb nombrosos artistes
Josep Tero ha col·laborat amb nombrosos artistes | Juan Miguel Morales
Josep Tero es desperta de l'idil·li grec de Kavafis en concert (Temps Record, 2016), el seu últim disc on musicava poemes del poeta hel·lènic, amb un videoclip realitzat per Juan Miguel Morales. "Desamor" és una cançó que es filtra enmig de l'etapa d'"entrediscos" i que "s'ha gravat a TempsRecord en una sola presa, sense cap sofisticació de so, de manera molt espontània i directa".

El guitarrista de L'Escala, que porta gairebé quatre dècades en actiu, explica: "És un vídeo amable, en Juanmi m'ho ha posat molt fàcil i tot ens ha anat de cara". Tero està agraït: "Segurament és el videoclip més simpàtic que tinc, perquè en Juanmi es compromet molt a fer un bon treball, coneix tots els límits de l'artista i els sap respectar".



Aquest 2018 serà un any intens per a Josep Tero, i avisa que els plans de futur ja estan pensats i només queda portar-los a la pràctica. Probablement a l'estiu gravarà el que serà el seu onzè disc, que sortirà cap a final d'any. D'aquest nou treball ens en pot avançar la temàtica, el fet que no hi haurà col·laboradors més enllà de la seva banda i que es gravarà en directe.

L'amor i el desamor dominaran les cançons de Tero, amb les quals l'adjectiu 'noves' no quadra gaire, perquè bona part de les músiques i de les lletres són prestades del cançoner dels trobadors del segle XII. El procés d'adaptació que està duent a terme és complex, perquè "els textos occitans a vegades són de mal entendre en ser cantats, raó per la qual alguns són adaptats per Alfred Badia". Així que la feina rere el nou disc del músic és considerable. 

Aquest projecte feia temps que rondava pel cap de l'artista, que també volia plasmar en un dels seus discos la idea de "fugir i salvar-se". És per això que s'ha fixat en dues tradicions musicals que han sobreviscut gràcies a la fugida: l'occitana i la jueva. Tant les cançons sefardites com les de trobadors provençals prolífics com Raimon de Miraval serveixen per constatar un dels altres conceptes del futur disc: "La memòria a través de la música".
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrena, Josep Tero, videoclip, Desamor

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.