festivals

Doctor Prats i Maria Arnal i Marcel Bagés, artistes catalans d'un Guitar Festival ple d'estrelles

El cartell incorpora Future Islands, Asaf Avidan i Deacon Blue als ja confirmats Bob Dylan i Ringo Starr

15 sales de Barcelona acolliran una nova edició de la cita

L'estat dels festivals del 2018 en 10 exemples

| 25/01/2018 a les 12:30h

Doctor Prats en concert al Canet Rock
Doctor Prats en concert al Canet Rock | Alex Carmona
El músic uruguaià Jorge Drexler lançarà aquest dissabte 27 de gener el tret de sortida d'una nova cita del Guitar BCN, festival que gira al voltant de les quatre cordes i que enguany prepara l'edició més especial, batejada pels organitzadors com el #BestGuitarEver. Drexler ha rebut aquest matí en roda de premsa la Pua d'Or del Festival, en reconeixement a la seva trajectòria.

Els representants catalans
Doctor Prats
ha estat la incorporació catalana sorpresa, de darrera hora al festival, que tindrà lloc al llarg dels propers mesos. Altres reclams de la casa són els ja anunciats duets Maria Arnal i Marcel Bagés, Rosa & Raül Refree, la rumba de Sabor de Gràcia, el rock d'Obeses i les actuacions cuidades de Miquel Vilella, Pau Vallvé i l'ex-Txarango Marcel Làzara, juntament amb Júlia Arrey.

Un cartell de somni
Dues llegendes del pop i el folk lideren un cartell que fa somiar. L'antic beatle Ringo Starr i el mític Bob Dylan són dues de les estrelles convidades que més alt volaran, però l'altura dels grups que passaran per les 15 sales on se celebrarà el festival arriba fins a grups com Future Islands, ​Deacon Blue, Benjamin Clementine, El Kanka, Asaf Avidan, Rosario, Nora Norman, Angel Olsen, Fatoumata Diawara i Niño de Elche, entre molts altres.

A la roda de premsa celebrada aquest matí a la seu de KIA a Barcelona, la directora artística del festival, Judit Llimós, ha fet un repàs de la programació i ha destacat el paper de les dones a la cita, aquest any amb un 44% de representació als concerts programats. "Davant la masculinització sistemàtica dels escenaris, fa molta falta la visibilització femenina, i com a dona em sento i m’he sentit sempre compromesa amb aquesta causa", ha defensat.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, festivals, Guitar BCN, Guitar Festival

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.