Entrevista

La Raíz: «Necessitàvem un descans des de la part creativa»

Parlem amb Pablo Sánchez, líder de la formació valenciana, sobre els motius de l'aturada

El grup estrena la cançó «Muérdeles», en directe al seu darrer concert

El divendres 2 de febrer surt a la venda el DVD del seu concert a Madrid de l'octubre

La Raíz escull volar amb 10.000 persones a Vistalegre

| 29/01/2018 a les 12:00h

Pablo Sánchez, cantant de La Raíz
Pablo Sánchez, cantant de La Raíz | Xavier Mercadé
Fa unes setmanes els gandians La Raíz explicaven a través de les xarxes socials que la gira del 2018 seria l'última. Paral·lelament, anunciaven que el 2 de febrer surt a la venda el DVD gravat al concert que va tenir lloc el 28 d'octubre al Palacio de Vistalegre de Madrid, amb 10.000 persones de públic. Quatre àlbums i gires per tot arreu del territori català i espanyol, i també per diversos països d'Europa i l'Amèrica Llatina, han portat la banda a ser cap de cartell d'alguns dels festivals més importants del país i un dels grans referents del País Valencià. El mateix dia que el grup estrena la cançó "Muérdeles" en directe, parlem amb Pablo Sánchez, líder de la banda, sobre els motius d'aturar-se en un moment en què sembla que s'ha aconseguit tot. 

Acabar amb el DVD de Vistalegre semblava una molt bona manera de tancar l’etapa de La Raíz. Què creieu que aportareu amb la nova gira perquè els fans guardin un bon record vostre? 
Pablo Sánchez: No hi haurà sorpreses d'última hora. Serà una gira especial pel fet de ser la gira que és. Intentarem estar a l'alçada com sempre, i fer de cada lloc una última vegada.

Per què vau escollir Madrid per fer el concert i no València, a casa vostra?
P.S: Després de fer gira molts anys per tota la península, ens vam adonar que teníem públic d'arreu i vam creure que un lloc com Madrid era ideal. Allà tenim un gran nombre de seguidors i, a més, s'hi pot anar des de qualsevol lloc, fins i tot des d'altres països, perquè està ben comunicat. A més, vam voler tocar en un lloc tan emblemàtic com és el Palacio de Vistalegre.

Com us vau plantejar el concert, sabent que es gravaria i que tothom el podria veure després?
P.S: Ens el vam plantejar com una cosa molt especial, i per això vam programar un repertori ampli, al gust de tots. Vam programar també les col·laboracions més properes i especials que tenim, i sobretot vam assajar moltíssim. Era un concert per a tota la vida i, a més, es gravava. 



El concert de Vistalegre semblava un concert de comiat. Ja ho teníeu clar, llavors?
P.S: No estava plantejat com un concert de comiat però, evidentment, ja sabíem d'abans que després del 2018 ens aturaríem.

Quins són els motius d’aquesta aturada? 
P.S: Els motius principals són que des de la part creativa es necessitava un descans, però a més el grup portava molt sense parar i, igualment, després de tres anys de gira amb l'últim treball i sense cap nou disc a la vista, calia una aturada. 

Després de la inversió feta a l’Amèrica Llatina, com queda tot per allà?
P.S: Ja ho veurem. Vam fer una inversió però sobretot vam complir un somni de fa més de 10 anys. Ja veurem què ens espera al grup en un futur aquí i allà.

Potenciareu els vostres projectes paral·lels durant l’aturada? Maloa Brothers, per exemple.
P.S: No ho sabem. Som onze persones i tots ens hem convertit en músics. Pot passar qualsevol cosa. De moment només volem gaudir d'aquesta gira del 2018. 

Has fet moltes col·laboracions al llarg de la teva carrera (Zoo, La Gossa Sorda, Los Chikos del Maíz...). Seguiràs en aquesta línia de col·laborar amb la resta de grups tot i no seguir amb La Raíz?
P.S: Soc músic i em segueix agradant molt que la gent més propera em tingui en compte.

A l’entrevista que et vam fer a la revista Enderrock 266 (setembre 2017) ens vas dir que els vostres plans després del concert de Vistalegre eren: "Seguir fent música siga on siga, i fer d’aquesta rutina que és la música una barricada que no tombarà mai ningú". Com canviarà ara la teva rutina?
P.S: El primer que vull fer és descansar i centrar-me una mica en mi i la meva família, però la música continuarà sent una part molt important de la meva vida.
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, la raíz, entrevistes, pablo sánchez

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.