Actualitat

Les tres incursions musicals que van marcar els Premis Gaudí 2018

La desena gala dels premis del cinema català va tenir la presència de músics com Lídia Pujol, Lluís Gavaldà, Beth Rodergas o Elena Gadel

| 29/01/2018 a les 14:40h

Elena Gadel i Beth Rodergas durant la seva actuació a la cerimonia
Elena Gadel i Beth Rodergas durant la seva actuació a la cerimonia | TV3

Una gala de premis sense música és una gala de premis coixa, on falta alguna cosa. El director artístic de la desena edició dels Premis Gaudí ho sabia i aquest diumenge a la desena edició dels guardons no hi van faltar incisions musicals a les tres hores de cerimònia. A més dels gags musicats que el presentador David Verdeguer va conduir, hi va haver tres actuacions inèdites que van posar la pell de gallina a més d'un.

Lídia Pujol a Mercedes Sampietro
Un dels regals més bonics a l'actriu que aquest any va endur-se el Premi Gaudí d'Honor va ser la cançó que Lídia Pujol li va dedicar. Una Mercedes Sampietro visiblement emocionada va aguantar estoicament a dalt de l'escenari la intensa interpretació que la cantant barcelonina va fer d'"Alfonsina y el mar" de Mercedes Sosa.



Un "Bona nit" pels difunts
Igual d'emotiva va ser la cançó que el cantant d'Els Pets, Lluís Gavaldà, va dedicar a totes les personalitats de la cultura que aquest 2017 ens van dir adeu. La necrològica es va saldar amb el "Bona nit" d'Els Pets acompanyat per uns excel·lents Xavi Lloses i Quartet Brossa que van estar actius durant tota la gala.



El "Jo també" d'Elena Gadel i Beth Rodergas
Les reivindicacions actuals no van faltar en cap moment als Gaudí 2018. La campanya viral del "Me too", que defensa la igualtat entre homes i dones, va tenir el seu moment culminant amb l'actuació d'Elena Gadel i Beth Rodergas, que van cantar el "No és això, companys" de Lluís Llach. Durant tota la cerimònia també es van fer nombroses mencions a la llibertat dels presos polítics o al retorn dels consellers i president a l'exili. 


Aquests no van ser els únics moments musicals de la gala –també cal destacar l'homenatge a Carles Santos–; si els voleu repassar tots ja teniu disponible la transmissió íntegra de la gala.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Premis Gaudí 2018, Premis Gaudí, cinema, Lídia Pujol, Lluís Gavaldà, Beth Rodergas, Elena Gadel, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.