Efemèrides

​Avui Montserrat Abelló hauria fet cent anys

La poetessa ha estat cantada per diverses artistes

Abelló va morir el 9 de setembre de 2014

| 01/02/2018 a les 09:00h

Mirna Vilasís amb Montserrat Abelló
Mirna Vilasís amb Montserrat Abelló | www.discosama.cat
Els versos de Montserrat Abelló no són dels més musicats de la literatura catalana, però els darrers anys han despertat l’interès de diverses artistes. En concret són tres les cantants que l’han cantada i que a més ho han fet en discos dedicats completament a la seva poesia.

Si ens hi referim de manera cronològica, la primera va ser Mirna Vilasís. La sabadellenca establerta a Argelaguer li va dedicar l’àlbum Espero meravelles (Discos a mà) l’any 2015, on interpreta 12 poemes d’Abelló musicats per Xavi Múrcia, cinc dels quals també es poden sentir en anglès. La feina de Vilasís i Múrcia sobre l’obra d’Abelló els va permetre tractar personalment la poetessa, que estava al dia dels progressos musicals que la parella feia sobre els seus versos.
 

Mariona Sagarra conversa amb Montserrat Abelló. Foto: www.marionasagarra.com


L’any 2016 va ser Mariona Sagarra la que va presentar un disc amb musicacions de Montserrat Abelló: Deixa’m tornar-te a dir (Satélite K). Es tracta de 14 els poemes que la cantant barcelonina interpreta al disc. Com Vilasís, Sagarra també va tractar la poetessa. Ho explicava quan va treure el disc: “És un record entranyable de molts anys de relació amb la poeta. Moltes converses, moltes actuacions conjuntes per tot Catalunya, moltes complicitats. És un homentage a aquesta gran poeta de les lletres catalanes que ens va deixar la tardor del 2014”.

Finalment, la darrera que s’ha unit als homenatges a la poetessa tarragonina és Celeste Alías, que el 2017 ha presentat Tot sembla tan senzill (Microscopi). La cantant de Sant Joan de Vilatorrada acosta Abelló al món del jazz amb un disc doble que conté 19 talls, alguns dels quals estan compostos per més d’un poema.
Especial: Efemèrides
Arxivat a: Enderrock, Montserrat Abelló, Celeste Alías, Mariona Sagarra, Mirna Vilasís, poesia musicada

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.