Adéu commovedor al gran Lluís Llach

| 23/03/2007 a les 07:00h

Lluís Llach va decidir fa uns mesos posar punt i final (o com a mínim fer un punt) a la seva llarga trajectòria. La cita del comiat està programada per avui i demà a la nit al seu poble natal, Verges, on s’ha habilitat un envelat situat a la sortida, a prop de Mota. Els beneficis del concert es destinaran a la plataforma Salvem L’Empordà.
En un principi s’havia organitzat un únic recital pel dissabte 24. Però com que les entrades es van exhaurir en mitja hora, Llach va optar per muntar un altre recital. Tot i així, la capacitat de l’envelat és relativament reduïda, pot acollir a cinc mil persones en total.
Per això, un grup d’internautes han creat una campanya, anomenada Lluís Llach al Camp Nou. L’objectiu és que el cantautor s’acomiadi del públic al Camp Nou, repetint la gesta d'omplir el recinte, com va fer en el concert històric del juliol de 1.985. La campanya, que té suport digital, ja compta amb més de 2.200 adhesions.
Els seus promotors destaquen que Llach és "part de nosaltres" i que pocs artistes "han aconseguit estar sempre al peu del canó, renovar el seu missatge i convertir-se en referent per a tres generacions".

Llach i Comelade, en exclusiva a l’Enderrock
Amb la compra de la revista Enderrock d’aquest mes de març regalem un disc que recull l’únic concert que han fet junts Llach i Pascal Comelade, també en benefici de Salvem L'Empordà. A més, un article explica com per casualitat es van creuar els seus camins. I, amb el temps es va crear un lligam íntim i fort que encara els uneix.
A més, el mateix número ofereix un monogràfic al cantautor i poeta de Verges. Llach ha viscut modestament, sense fer safareig de la vida privada, per això l’envolta un cert misteri. En aquest número es desvetllen 10 claus que són crucials per entendre i interpretar correctament les seves lletres. Per fer una aproximació a la poesia de Llach s’ha de fer un inevitable recorregut per la seva vida, ja que la frontera entre vida i música està completament diluïda.
 
Arxivat a: Enderrock