festivals

Curtcircuit 2018, sisena tongada

El cicle presenta una nova fornada d'artistes emergents en la seva nova programació de febrer a maig

Els Amics de les Arts i El Petit de Cal Eril al cartell del Curtcircuit

| 07/02/2018 a les 11:35h

Els Amics de les Arts amb Lakaste, Ju i Senyor Oca.
Els Amics de les Arts amb Lakaste, Ju i Senyor Oca. | Juan Miguel Morales
El cicle començarà amb el concert de luxe de Mayte Martín al costat de la jove Clàudia Bardagí el divendres 16 de febrer (sala Apolo, Barcelona, 21 h) i pocs dies després amb Dani Flaco apadrinant Exili a Elba, el dijous 22 de febrer (Luz de Gas, Barcelona, 21 h).

Després de celebrar cinc anys el 2017, enguany el cicle Curtcircuit ha presentat la nova programació de concerts, que inclou propostes tan interessants com les quatre dates d'Els Amics de les Arts amb diferents artistes emergents, la majoria relacionats amb el Sona9: la cantant Ju (divendres 23 de març, Clap, Mataró, 21 h), Intana (divendres 20 d'abril, Stroika, Manresa, 22.30 h), Lakaste (dissabte 12 de maig, Salamandra, L'Hospitalet de Llobregat, 21 h) i Senyor Oca (divendres 18 de maig, La Mirona, Salt, 22.30 h).

El Curtcircuit és un cicle que va néixer precisament per, tot donant visibilitat a les sales de concerts de l'ASACC (Associació de Sales de Concerts de Catalunya), afavorir les trajectòries dels grups que comencen en el circuit professional i, més endavant, també poder donar espai a propostes que necessiten gires per mantenir-se en actiu.

És així com enguany trobem que per la banda d'emergents hi ha diversitat de fenòmens, des de les gallegues Agoraphobia apadrinant Rombo (divendres 16 de març, Sidecar, Barcelona, 21.30 h) fins a l'estrella d'Instagram Suu ('tontaca13'), que presentarà les seves primeres cançons amb Malandras de teloner.

Pel que fa als veterans cal esmentar Che Sudaka fent festa amb Pachawa Sound i DJ Gambeat (divendres 13 d'abril, Stroika, Manresa, 21 h) i repetint amb Pachawa Sound l'endemà a la sala Clap de Mataró (21 h). Un dissabte 14 d'abril que també tindrà una altra mena de ritme accelerat amb Flamingo Tours encapçalats per Myriam Swanson, presentant-se amb The Sick Boys (Apolo 2, Barcelona, 21 h).

L'altra modalitat de concert del Curtcircuit és la que explicava en roda de premsa aquest dimarts Carmen Zapata, gerent de l'ASACC i directora artística del cicle: "En aquesta altra modealitat ningú no apadrina ningú, sinó que sumen forces per arribar a sales més grans". És el cas de l'esperat concert d'El Petit de Cal Eril i Ferran Palau, que actuaran a l'Apolo el 22 de març (21 h).

Lluís Torrents, responsable de la sala Razzmatazz i president de l'ASACC, explicava dimarts com cal seguir creant "estructura i teixit" amb les sales, sobretot amb les més petites. "Gràcies al Curtcircuit els grups emergents opten a tocar en moltes sales, i es potencia així l'escena local; sobretot es veuen afavorides les de fora de Barcelona." Des que es va crear el Curtcircuit, l'ASACC ha augmentat el nombre de sales adherides d'una cinquantena (2013) a una setantena (2018), 35 de les quals de petit format (de menys de 150 espectadors).

El balanç dels cinc anys de programació es resumeix en xifres del tot positives, com els 260 concerts amb la participació de 215 grups o artistes i una assistència global de 45.000 espectadors. Zapata diu que és un "projecte viu, en marxa", en el sentit que la resta de la programació del 2018 es va confegint durant l'any (la segona part del cicle es presenta a la tardor, un cop han passat els festivals d'estiu, a final de setembre) i s'hi van incorporant noves actuacions, com els acabats de confirmar The Unfinished Sympathy a la sala Jazz Cava. Per estar al dia de tota la programació, dia a dia, visiteu el web del Curtcircuit.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.