premis enderrock

Txarango, Zoo i Els Amics de les Arts, líders a la fase final dels Premis Enderrock

La tercera i darrera volta de votacions comença avui i durarà fins al diumenge 25 de febrer, i els resultats es donaran a conèixer al llarg de la gala

Avui s'han entregat els reconeixements anuals a la Indústria Musical Catalana

Marc Martín rebrà el Premi Trayter a millor productor i arranjador musical, i iCat el Premi Enderrock Estrella a l'esdeveniment musical de l'any

Resultats de la primera ronda de votacions dels Premis Enderrock 2018

| 13/02/2018 a les 13:10h

Premis Enderrock
Premis Enderrock | Xavier Mercadé
El rànquing de finalistes de la vintena edició dels Premis Enderrock 2018 l’encapçala el grup Txarango amb 6 nominacions, seguit dels valencians Zoo amb 4 i Els Amics de les Arts amb 3. Aquests són els principals resultats de la segona volta de la votació popular, després d’haver recollit 11.346 vots. La tercera i última ronda de votacions s’obrirà avui i s'allargarà fins al diumenge 25 de febrer, mentre que els resultats es donaran a conèixer a la gala dels Premis de la Música Catalana, que serà el dimecres 7 de març a l’Auditori de Girona.

Txarango han estan nominats en les categories de millor artista, millor directe, millor disc i cançó de pop-rock (amb doble nominació, per “Una lluna a l’aigua” i “Agafant l’horitzó”) i millor clip (per “Una lluna a l’aigua”). Els rapers valencians Zoo també són finalistes a les categories de millor artista, millor disc de pop-rock, millor directe i millor videoclip (“El cap per avall”). Finalment, tanquen el podi Els Amics de les Arts amb les nominacions a millor artista, millor disc de pop-rock i millor videoclip (“El seu gran hit”).
 
A la llista de més nominacions destaquen igualment Cesk Freixas, Manu Guix, Les Anxovetes i Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, amb dues nominacions cadascun.
Els tres finalistes per a cada categoria se sotmetran a una tercera volta de votació popular que es tancarà el 25 de febrer, a les 12 de la nit. Tal com ja es va fer a la passada edició, els guanyadors dels Premis Enderrock 2018 es mantindran en secret fins al lliurament dels guardons al llarg de la gala. 
 

Premi Enderrock Estrella i Premi Joan Trayter
Els guanyadors que avui s’han donat a conèixer en roda de premsa són dos dels quatre premis especials. El Premi Enderrock Estrella a l’esdeveniment musical més destacat de l’any recaurà en iCat, l’emissora musical pública nascuda el 2006 que l’any passat va tornar a la FM després d’haver caigut d’antena fa cinc anys.

D’altra banda, el Premi Joan Trayter al millor productor i arranjador musical serà per a Marc Martín, responsable de l’Estudi La Vall de Santa Eulàlia de Ronçana. Per les seves mans han passat artistes de la talla de Christina Aguilera, Paulina Rubio, Carlos Baute, La Pegatina i La Folie (Premi Enderrock de la Crítica al millor artista revelació).
Els Premis Enderrock a la Trajectòria i el Premi Enderrock d’Honor es mantenen, de moment, en secret. 
 

Reconeixement a la indústria musical
El Grup Enderrock ha lliurat avui a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm els vuit guardons anuals de reconeixement a la Indústria Musical Catalana a la festa del foc i la música de l’Aquelarre de Cervera (40 anys), a l’emissora Catalunya Música (30 anys), a la Fundació SGAE (20 anys), als segells Propaganda pel Fet! (20 anys) i Satélite K (20 anys), als festivals Tradicionàrius (30 anys) i Euskal Herria Sona (20 anys) i a l’Escola Superior de Música de Catalunya  (ESMUC) (15 anys).
 
Actuacions i estrenes a la gala
La gala de lliurament dels Premis Enderrock 2018 tindrà lloc el dimecres 7 de març a l’Auditori de Girona, equipament que acull, per segon any, els Premis de la Música Catalana. Totes les entrades a la venda per assistir a la gala –que serà el tret de sortida als actes de commemoració dels 25 anys de la publicació musical– es van exhaurir en pocs dies.

La gala portarà les actuacions d’estrena d’Els Catarres, La Pegatina, Mishima, Roger Mas i Núria Graham, Judit Neddermann, Roba Estesa, El Petit de Cal Eril i Ferran Palau, entre d’altres. La Nit Enderrock serà presentada per Xuriguera i Faixedas amb la direcció de Josep Maria Mestres i Ignasi Camprodón i amb un guió de Jordi Caballé
Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, Premis Enderrock 2018, Premis Enderrock, finalistes, tercera volta

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.