premis enderrock

La indústria musical, reconeguda als Premis Enderrock

Enguany, els guardons han volgut recordar l'Aquelarre de Cervera, l'emissora Catalunya Música, la Fundació SGAE i l’Escola Superior de Música de Catalunya Les discogràfiques Propaganda pel Fet! i Satélite K i els festivals Tradicionàrius i Euskal Herria Sona també han recollit premis

| 13/02/2018 a les 14:00h

Ramon Muntaner, delegat general de l'SGAE a Catalunya, recull el reconeixement
Ramon Muntaner, delegat general de l'SGAE a Catalunya, recull el reconeixement | Xavier Mercadé
Cada any, els Premis Enderrock reconeixen aquells actors, entitats, empreses, discogràfiques i festivals en els seus respectius aniversaris, tots ells cabdals del país com a part fonamental d'una indústria rica i dinàmica. Enguany, els guardons han volgut recordar l'Aquelarre de Cervera, l'emissora Catalunya Música, la Fundació SGAE, l’Escola Superior de Música de Catalunya, les discogràfiques Propaganda pel Fet! i Satélite K i els festivals Tradicionàrius i Euskal Herria Sona.

Reconeixement a la festa del foc i la música Aquelarre de Cervera en el seu 40è aniversari
L’any 1978 l’Assemblea de Joves va fundar l’Aquelarre de Cervera amb la idea de recuperar el Carreró de les Bruixes, al recinte emmurallat del segle XIII, i celebrar una festa ‘folla’ sense vinculació religiosa. Des de llavors cada últim dissabte d’agost la capital de la Segarra s’omple de correfocs, espectacles, màgia, esoterisme i música, amb el protagonisme del Mascle Cabró, Rei de l’Infern, i les seves dames, les bruixes. La festa s’ha consolidat com a esdeveniment cultural i festiu de primer ordre a les Terres de Ponent, amb la participació de les entitats cerverines i una assistència de 30.000 visitants.

Reconeixement a l’emissora Catalunya Música en el seu 30è aniversari
Catalunya Música és l’emissora de ràdio de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que, des de fa trenta anys, emet música clàssica i contemporània. Va començar les emissions el 10 de maig de 1987 amb un concert de Victòria dels Àngels des del Palau de la Música Catalana transmès en directe. Des del 18 de febrer del 2008 disposa d’un canal per internet, CatClàssica. La programació inclou un ampli ventall de gèneres i estils de tots els temps, amb gravacions de concerts, espais de contingut propi i produccions alienes fruit de l’intercanvi internacional d’emissores de clàssica d’arreu del món. Des del 2009 és membre de la Unió Europea de Radiodifusió.

Reconeixement a la institució Fundació SGAE en el seu 20è aniversari
L’any 1997 va néixer la Fundació Autor, que l’octubre del 2013 canviava la denominació i es convertia en l’actual Fundació SGAE. Els seus objectius han estat des de l’inici donar suport a l’autoria i la creació, vetllar pel respecte als drets d’autor i posicionar i promoure socialment l’autoria com a element clau del sector cultural. La Fundació SGAE desenvolupa activitats culturals, socials, assistencials i promocionals, i en els darrers anys les seves línies d’actuació s’han centrat a oferir beques i ajuts per fomentar el desenvolupament professional i formatiu, així com a realitzar plans d’assistència social destinats als associats a la SGAE.



Reconeixement a l’Escola Superior de Música de Catalunya en el seu 15è aniversari
L’ESMUC va obrir les portes el setembre del curs 2001-2002. Des de la seva creació, el seu projecte educatiu s’ha caracteritzat per la formació de tots els professionals dedicats a la música i de tots els estils, sense jerarquització. L’escola ha apostat sempre per la col·laboració entre els diferents professionals i estils musicals, i s’ha convertit en un microcosmos musical, innovador i obert.

Reconeixement a la discogràfica Propaganda pel Fet! en el seu 20è aniversari
El segell discogràfic independent Propaganda pel Fet! ha celebrat 20 anys de trajectòria treballant amb la filosofia de fer d’altaveu d’artistes alternatius d’arreu dels Països Catalans. Amb seu a Manresa i amb un model cooperatiu com a bandera, ha donat veu als moviments socials apostant per la capacitat transformadora de la societat a través de la música. La discogràfica treballa actualment amb una quinzena d’artistes –des de Zoo fins a La Raíz, passant per Xavi Sarrià, Pirat’s Sound Sistema o Feliu Ventura, a qui acompanya en la presa de decisions, llançament, comunicació i difusió–, ha editat 120 discos i ha obert i gestiona la sala Stroika de Manresa.

Reconeixement a la discogràfica Satélite K en el seu 20è aniversari
La històrica companyia discogràfica Satélite K, amb seu a Barcelona, està especialitzada en la producció, promoció i desenvolupament de talents i propostes d’interès i amb cert risc cultural. Al llarg dels seus 20 anys de trajectòria han format part de la companyia, liderada per Enric Pedascoll, artistes de la talla de Fundación Tony Manero, Ojos de Brujo, Love of Lesbian, Muchachito Bombo Infierno, Roger Mas, Sisa, Pau Riba, Manu Chao, Kiko Veneno i Carlinhos Brown, entre molts altres. Una de les seves característiques és la producció selecta i limitada dels treballs, especialitzada en els serveis discogràfics i el suport als creadors gràcies a un equip professional.

Reconeixement al Festival Tradicionàrius en el seu 30è aniversari
El Festival Folk Internacional Tradicionàrius va néixer fa tres dècades fruit dels Saraus de Primavera, amb l’empenta de músics i activistes com Jordi Fàbregas, Eduard Casals, Jaume Arnella, Jordi Roura o Esteve León, i a l’entorn de grups seminals com La Galana, La Murga, Solistes de la Costa, Ara Va de Bo, Tercet Treset o Primera Nota. Des de llavors, el festival ha fomentat la complicitat d’artistes i entitats fins a esdevenir la mostra més important de música tradicional als Països Catalans. Cada any es converteix en el punt neuràlgic que, durant tres mesos, recull el bo i millor de l’escena i actua com a altaveu de les propostes consolidades i emergents de les músiques d’arrel.

Reconeixement al festival Euskal Herria Sona en el seu 20è aniversari
Nascut entre el Mediterrani i l’Atlàntic, el festival de música basca a Barcelona ha celebrat vint edicions organitzat pel centre cultural Euskal Etxea, que promociona la identitat euskaldun entre els catalans, fins a convertir-lo en el certamen més important d’aquestes característiques més enllà del País Basc. Impulsat per un grup de periodistes i músics, el certamen ha explorat les complicitats entre Catalunya i Euskadi en un agermanament nacional i musical a través de ritmes, estils i propostes artístiques diverses. Un marc de relacions sonores que ha entrellaçat de manera natural, compromesa i festiva espectadors i músics tant bascos com catalans.
Arxivat a: Enderrock, indústria musical, Premis Enderrock

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.