Entrevista

Gossos, 5 cançons que defineixen 25 anys de trajectòria

Natxo Tarrés fa una selecció del repertori de Gossos per repassar la trajectòria del grup manresà

Les entrades per al concert especial d'aniversari a L'Auditori de Barcelona es van acabar en 4 dies

Gossos, 5 cançons que defineixen 25 anys de trajectòria

| 15/02/2018 a les 13:30h

Gossos
Gossos | Àlex Carmona

L'efecte Gossos continua ben viu 25 anys després de la seva formació, i el sold out instantani per al concert d'aniversari n'és una bona prova. Fa poc més d'una setmana els manresans van anunciar aquest concert especial i irrepetible, i en quatre dies les entrades van volar. Per repassar la trajectòria de la banda de Tarrés, Serratosa, Muñoz i els germans Farré, parlem amb Natxo Tarrés perquè ens seleccioni les 5 cançons que els defineixen.


#1
Cançó que marqui el vostre inici.

"Rere teu"

"Va ser el nostre primer single del primer disc, l'any 1995. Ens hem de situar a l'escena bagenca i en un grup que assolia un somni, treure un disc. Llavors era estrany que un grup de les nostres característiques publiqués un disc, a Manresa potser només hi havia tres precedents. A més, vam gravar un vídeo de la cançó. Vam gaudir molt d'aquest premi, representa molt per nosaltres. Tot el que ve després és un extra."


 

#2
Cançó que representi millor que cap altra el lloc d'on sou, Manresa.

"La llum que portes a dins"

"A l'últim disc ens va tocar fer un encàrrec de ciutat: l'Ajuntament i diverses entitats socials ens van demanar que féssim una cançó que simbolitzés l'optimisme de la gent de Manresa, perquè els manresans es miressin el lloc on viuen amb nous i bons ulls. Es volia fer una campanya per fer créixer l'amor propi i ens hi vam apuntar per l'esperit, perquè ens sentim molt manresans i la ciutat sempre ha respost, no trobem que sigui cert allò de no ser profetes a la nostra terra. I el resultat de la campanya va ser La llum que portes a dins."


 

#3
Cançó que marqui la segona etapa de Gossos amb la incorporació de Santi Serratosa i el canvi d'acústic a elèctric.

"No és nou"

"Gossos sempre ens vam haver d'explicar molt quan vam fer aquest canvi de sonoritat, perquè tothom valora el canvi però no és fàcil acceptar-lo. Vam passar de ser aquells peluts acústics a electritzar-nos. Però sí que amb el disc 8, el segon d'aquesta nova etapa, vam consolidar un so. En el cas d'aquesta cançó, a més, va ser un fenomen radiofònic. El 2005-2006 va ser la cançó catalana més radiada, i a partir d'allà la gent ja no ens va preguntar tant sobre el canvi."



#4
Cançó que us faci enganxar amb una nova generació de fans.

"Corren"

"Aquesta era fàcil, perquè és un fenomen transgeneracional en si mateix. Quan un nen em reconeix, jo no soc el de Gossos, jo soc el de 'Corren'. És la cançó que tothom se sap, i fins i tot mirant a internet, per comentaris, veus que hi ha gent que ha crescut amb el tema. 'Me la posava a classe', diuen. Amb en Dani de Macaco vam poder arribar a més persones, però també és cert que el poder el té la cançó sola. T'adones que aquest tipus de cançons ja no són teves, passen a ser de la gent."



#5
Cançó que se us faci difícil tocar pel component emocional que comporta.

"Res tornarà a ser igual"

"Ens costa tocar aquesta cançó perquè forma part de la banda sonora de la sèrie televisiva Polseres vermelles, i justament sona en un moment en què al Lleó (personatge interpretat per Àlex Monner) li diuen que torna a tenir càncer. És una cançó molt escoltada (la segona a Spotify), però tocar-la en directe és difícil perquè et porta a un terreny dur i trist i el que vols en un concert, generalment, és que la gent s'ho passi bé. Tothom pot sentir empatia per algú que s'ha de morir, però la mort és difícil en un concert, perquè et porta a un lloc molt íntim i la gent plora i després és difícil d'aixecar-ho."

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LsishWj67x8[youtube]
 

Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, entrevista, Manresa, Natxo Tarrés, Gossos, llista

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.