Efemèrides

En record de Maria Laffitte

La cantant va morir fa deu anys

El CAT de Gràcia i Santa Maria de Porqueres acolliran actes en el seu record

| 15/02/2018 a les 09:00h

Maria Laffitte
Maria Laffitte | Juan Miguel Morales
La vida de la cantant Maria Laffitte va ser rica i diversa. Es va donar a conèixer amb el nom de Dolors Laffitte amb l’EP Cançons occitanes (Concèntric, 1968) i el 1975 va gravar el popular Hello Dolors! (Edigsa). Igualment es va presentar i va obtenir el segon premi al I Festival de la Cançó de Barcelona de 1968 defensant, amb Lluís Llach, la cançó “A cara o creu”, de Josep Maria Andreu i Lleó Borrell. Laffitte va formar part d’Ara Va de Bo, La Corranda, L’Arc en el Cel, Ensemble Llull i Joi de Trobar, tot i que el major reconeixement el va obtenir amb Els Trobadors, creats amb el company Alfons Encinas. Els darrers discos ja els va publicar amb el seu nom de Maria Laffitte. Un dels últims projectes la va dur a musicar poemes de Josep Palau i Fabre. Una malaurada casualitat va fer que el poeta morís el 23 de febrer de 2008, només una setmana més tard que Laffitte. A banda de la música, el 1999 es va presentar com a candidata a l’alcaldia de Banyoles pel Partit per la Independència (PI).

Coincint amb aquesta data, el CAT farà un acte en record de Maria Laffitte avui a les 10 del vespre amb entrada lliure, durant el qual actuaran l’antiga parella de la cantant, Alfons Encinas, i la filla d’ambdós Míriam Encinas.

A més, diumenge vinent es farà una trobada de record a l’Església de Santa Maria de Porqueres, al Pla de l’Estany. Entre els artistes que han confirmat la seva presència a l’acte hi ha Alfons Encinas, Pau Encinas, Efrén López, Toni Xuclà, Lautaro Rosas, Lídia Pujol, Francesc Tomàs 'Panxito', Perepau Ximenis, Rusó Sala, Aleix Tobias Àngels Ortiz. La cita és a les 12 del migdia però les actuacions seran a partir de les 4 de la tarda.
Especial: Efemèrides
Arxivat a: Enderrock, Dolors Laffitte, Alfons Encinas, Maria Laffitte

COMENTARIS

Varietat de varietats Disc

A Mestre, 16/01/2020 a les 13:39

M´agradaria poder trobar aquest disc o si no, escoltar-lo.
Qualcú pot ajudar-me?

Musiques per viure

Lluis sabates, 02/02/2021 a les 05:03

Single,lp,cd,llapis...o com?...potser la xarxa?
Jo tinc un master original,pero a l,interné sona amb decència!!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.