actualitat

El Tribunal Suprem confirma la pena de presó per a Valtonyc

L'alt tribunal ha ratificat la sentència de 3 anys i 6 mesos de presó per al raper mallorquí

Encara no s'ha fet pública la data d'ingrés a presó

Valtonyc: «Van repetir 17 vegades que jo cantava en català i 12 que formava part de grups d’esquerres»

| 20/02/2018 a les 17:30h

Valtonyc
Valtonyc | Isabel Alomar
Després de 15 dies de deliberació, el Tribunal Suprem confirma la sentència de 3 anys i 6 mesos de presó per a Valtonyc. El raper de Sa Pobla Josep Miquel Àngel Arenes ingressarà a presó per delictes d'enaltiment del terrorisme, injúries greus a la corona i calúmnies per les lletres de les seves cançons. Així ho ha anunciat el músic a través de Twitter: En la sentència emesa per l'alt tribunal, de 24 pàgines, es detallen les cançons i els versos pels quals se'l condema: 15 cançons del seu sisè disc, Residus d'un poeta (autoeditat, 2012), i 10 del setè, Mallorca és ca nostra (autoeditat, 2012). 

El tribunal considera que hi ha expressions "en suport i lloança a les organitzacions terroristes GRAPO, ETA i a alguns dels seus membres, justificant la seva existència, enaltint les seves accions i fins i tot instant a la comissió d'aquestes i presentat als seus integrants com a víctimes del sistema democràtic". La sentència, ara ratificada, també conclou que hi ha versos de les seves cançons contra el rei i els seus familiars, i contra el president del Círculo Balear, Jorge Campos, a qui es van dirigir les amenaces.

El Suprem ha rebutjat els arguments de l'acusat, el qual defensava que havia actuat en exercici dels seus drets a la llibertat d'expressió i a la creació artística i que el llenguatge del rap és "extrem, provocador, al·legòric i simbòlic". A més, considera que la sentència no "reelabora" ni "extreu de context les lletres", sinó que les agrupa per "adequar-les en els tipus penals atribuïts a l'acusat".

Es pot llegir la sentència completa aquí. La sentència, però, no detalla quin dia Valtonyc haurà d'ingressar a presó. 

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, presó, rap, valtonyc, tribunal suprem

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.