Estrenes

Frank Montasell torna a néixer amb el seu nou disc

El nou disc de Frank Montasell, 'Tornarem a néixer', ja es pot escoltar a Spotify i serà presentat el 16 de març a la sala Jamboree

El cantant explica amb més profunditat com ha donat forma al projecte

Frank Montasell debuta en solitari

| 27/02/2018 a les 17:30h

Frank Montasell
Frank Montasell
Ja és aquí Tornarem a néixer (DiscMedi, 2018), el segon disc en solitari de Frank Montasell, que presenta les seves dosis de funk i soul subjectes a la columna vertebral del rock'n'roll que sempre l'ha acompanyat. Es tracta del segon àlbum en solitari del guitarrista de grups com Marina BBface & The Beatroots, Llúmia o Sol Lagarto, i a Enderrock.cat hem pogut parlar amb el cantant perquè expliqui més detalladament com s'ha gestat la producció d'aquest nou àlbum.



La presentació oficial del disc serà a la sala Jamboree de Barcelona el proper 16 de març. No obstant això, per anar escalfant motors el guitarrista i cantant té preparada una estrena prèvia a aquesta presentació: aquest dimarts 27 de febrer a la FNAC de la plaça de Catalunya es realitzarà una firma de CDs i s'avançarà una petita mostra del que Frank Montasell i els seus músics oferiran en directe a la sala Jamboree.

Després de 10 anys acompanyant una infinitat d'artistes i fent gires amb projectes propis, el guitarrista, cantant i productor va entrar a escena amb el seu debut, Mai és massa (DiscmMedi 2016), un disc carregat de ritmes negres i rock amb el qual va voltar per tots els racons del país, i que el va dur a participar a La Marató de TV3 amb la cançó “Quan jo feia moure el món”. Després d’una pausa als escenaris durant el 2017, arriba amb força el seu segon disc, Tornarem a néixer (DiscMedi, 2018).

Noves cançons i noves històries amb un so revisat i una evolució clara i desvergonyida cap al pop més fresc, tot i no perdre mai les arrels del rock'n'roll. El mateix Frank Montasell explica el motiu d'aquesta nova direcció musical que ha emprès amb el nou disc: "Fent altres feines al marge dels meus projectes, em vaig adonar que encara que toqués altres gèneres, el que sonava era Frank Montasell igualment. El pop m'agrada molt i Michael Jackson és el meu ídol de tota la vida. Segueixo sent un boig de Genesis i de King Crimson, però aquest cop he volgut fer un disc de pop. Ens reservarem els solos per als directes".

Tornarem a néixer (DiscMedi, 2018) és un recull molt variat de cançons tant pel que fa a música com a lletres. Un total de deu peçes que toquen diverses temàtiques i amb el pop com a motor principal. Montasell explica el significat de tres històries que ha decidit transformar en tres cançons que formen part d'aquest àlbum.

"Immortal": "Pot semblar la típica cançó d’amor, però és una 'oda a la música'. D’alguna manera, la música és immortal. Jo algun dia em moriré, però els meus discos sempre estaran vius".

"Texans trencats": "No sabia si posar-la o no al disc perquè és molt lleugera i jo soc més introspectiu. El cas és que m’ho vaig passar molt bé component-la i gravant-la. Vaig decidir fer un tema d’estiu que parlés de la típica frustació que tots hem tingut i amb el temps ens n’hem acabat rient. És un tema que parla de ‘fer les paus amb un mateix’. Ara me n'enfoto i en faig una cançó, però quan tenia setze anys em va tocar els nassos".

"Tu ets d'aquí": "És una cançó d’amor a La Floresta (el Vallès Occidental), la meva terra. No és ni molt menys una cançó nacionalista, simplement parlo del meu poble i els meus orígens en termes merament locals. Es tracta també d'un tema que vaig compondre perquè tingués una interpretació oberta i d’alguna manera ressonés una mica a tothom".

El proper 16 de març sabrem com sona Tornarem a néixer (DiscMedi, 2018) als escenaris i Frank Montasell espera fer real el que fins ara és només un disc: "Fins que no portes l'àlbum al directe les cançons no acaben d’agafar la vida que han de tenir. Amb el feedback del públic sabrem com serà finalment cada tema. En definitiva, només espero compartir el disc amb la gent i que les cançons agafin la vida que hagin d’agafar".
 

 
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, cançó per cançó, Frank Montasell, Tornarem a nèixer, estrena, Estrenes

COMENTARIS

És tan sexy

Alberto Rey, 28/02/2018 a les 17:19

És un tros d'home ben sexy, aquest paio. Volem fotos seves sense samarreta!!!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.