discos

Pi de la Serra celebra els 25 anys del programa «T'agrada el blues?» amb un disc recopilatori

Enderrock distribuirà aquest mes l'àlbum del bluesman català amb 23 peces enregistrades al seu programa setmanal a Catalunya Ràdio

El disc i la revista es presentaran el 14 de març en un recital acústic amb Amadeu Casas i Joan Pau Cumellas a La (3) de l'Apolo de Barcelona

| 28/02/2018 a les 12:30h

Francesc Pi de la Serra
Francesc Pi de la Serra | Juan Miquel Morales
Als 75 anys, Pi de la Serra (Barcelona, 1942) és el cantautor català més veterà en actiu i també el més gran bluesman de l'escena catalana. Apassionat del gènere d’ençà de les incursions de ben jove a la sala Jamboree, sempre ha tingut Big Bill Broonzy, tòtem del blues de Chicago, en el cor i el cap. El seu programa setmanal a Catalunya Ràdio T’agrada el blues? regala als oients des de fa 25 anys una acurada selecció de les grans cançons de blues en tots els estils, èpoques i països, amb especial rellevància a les últimes novetats mundials i al blues produït a Catalunya, variat, abundant i de qualitat.

Des de fa tres temporades, el músic barceloní interpreta cada setmana un blues instrumental en directe, que compon especialment per al programa, que es va començar a emetre fa més de 25 anys, a principi dels anys noranta. Coincidint amb l'aniversari, l’emissora pública Catalunya Ràdio i la revista Enderrock han recopilat un total de 23 peces inèdites en un àlbum seleccionat amb la complicitat del guitarrista Amadeu Casas, que es distribuirà encartat amb la revista musical del mes de març.

Sobre aquesta iniciativa, Pi de la Serra assegura que “compondre setmanalment un blues pel programa significa penetrar en un terreny desconegut, sol, que ningú no ha trepitjat abans, buscant l’equilibri en aquesta corda fluixa fins al final”. T’agrada el blues? s’emet a Catalunya Ràdio els divendres a les 5 de la matinada, i a +CatRàdio els dimecres, a partir de les 6 de la tarda. La majoria dels blues del disc es poden escoltar també al web del programa –remasteritzats i en vídeo-, amb les explicacions de l'autor.

La revista i la recopilació T'agrada el blues? (Música Global, 2018) es presentaran a la sala La (3) de l’Apolo, de Barcelona, el dimecres 14 de març, a les 20 hores en un recital acústic en format de trio, en què Pi de la Serra estarà acompanyat d’Amadeu Casas a la guitarra i Joan Pau Cumellas a l’harmònica. En l'acte també intervindran el periodista Guillem Vidal, autor d'un ampli reportatge sobre el blues als Països Catalans publicat aquest mes a la revista Enderrock, i el director del Grup d'Emissores de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo.

La revista Enderrock de març inclou un doble reportatge sobre la història i l'evolució del blues als Països Catalans ("Swing, trempera i feeling blau") i una llarga entrevista a Pi de la Serra, coincidint amb el seu 75è aniverari, els 25 anys del programa T'agrada el blues? i l'edició de l'àlbum recopilatori. El músic es mostra en plena forma i assegura que "mai no havia tocat tant la guitarra com ara".

Enderrock convidarà 150 lectors de la revista a assistir al concert de presentació. Les invitacions es podran aconseguir a Enderrock.cat a partir del dilluns 5 de març.
Arxivat a: Enderrock, Pi de la Serra, blues, T’agrada el blues?, discos

COMENTARIS

T'agrada el blues?

Lluís López, 26/01/2019 a les 17:07

Com puc conseguir el disc que vau editar al febrer del 2018, T'agrada el blues? de Pi de la Serra?

[email protected]

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.