Sona9

Comença una nova edició del Sona9

La inscripció a la 18a edició queda oberta a partir de l’1 de març i fins al 15 d’abril

El concurs arriba amb novetats destacades en la distribució de les cançons i inclou un nou premi

| 01/03/2018 a les 10:00h

Imatge il·lustrativa
Amb més premis i novetats, el Sona9 continua creixent i es consolida com una de les plataformes musicals més actives, apostant per la formació, la creació i l’assessorament musical, amb diferents tallers i masterclasses que es realitzaran durant les diferents fases del concurs i coordinades per les Cases de la Música.

El Sona9 ha arribat a la majoria d’edat i es consolida com la plataforma de grups emergents més activa i la primera que abasta artistes de tots els territoris de parla catalana. Les inscripcions per participar al Sona9 ja es poden realitzar a través del portal web Sona9.cat, i estaran actives de l’1 de març al 15 d’abril. 

En aquesta nova edició, el Sona9 proposa un recorregut que mantindrà els grups i artistes seleccionats en actiu fins a la final del 14 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona a mesura que vagin superant les diferents fases. El concurs celebrarà els concerts preliminars amb els 18 classificats el mes de maig a Barcelona, Palma i València amb els 12 seleccionats de Catalunya, els 3 de les Balears i els 3 de la Comunitat Valenciana. 

A la fase semifinal s'hi inclouran els concerts del Mercat de Música Viva de Vic, BAM de Barcelona, Acústica de Figueres i Santa Tecla a Tarragona. A la recta final, els grups i solistes seleccionats hauran d’oferir un concert acústic a iCat FM i faran l’enregistrament d’un tema als estudis La Bucbonera.

Novetats del Sona9
Una de les grans novetats seran els tallers de creació, producció i assessorament musical que realitzaran les Cases de la Música de Catalunya amb els 18 grups classificats per als concerts preliminars. També a la recta final del Sona9, els 3 grups que accedeixin a l’última fase del concurs realitzaran un stage de producció de directe amb l’assessortament d’un director d’escena i un músic professional que els ajudarà a preparar la final del mes de novembre. 

A més, la plataforma de serveis musicals La Cupula Music oferirà gratuïtament la distribució digital a través de Spotify, iTunes o Deezer de les cançons presentades al concurs per part de les 18 bandes seleccionades en aquesta fase. Aquest servei s’activarà un cop acabat el Sona9 i tindrà la vigència d’un any. Al llarg de les diverses fases del concurs, s’activarà un canal Sona9 a Youtube a través del qual es farà un seguiment exhaustiu del certamen a través de càpsules audiovisuals. 

Premis del Sona9
· Premi Sona9: 
S’atorgarà al guanyador del concurs i consta de la gravació i edició d’un disc amb un productor professional i una gira de concerts per Catalunya. 
· Premi Joventut: Gravació de quatre cançons en un estudi profesional, distribució digital de l’EP i una gira de concerts per Catalunya. 
· Premi Èxit: Gravació de dues cançons en un estudi profesional i distribució digital del single
· Premi de Votació Popular: 1.000 euros en material musical. Aquest premi es decidirà el mateix dia de la final, de manera que els tres finalistes podran optar-hi gràcies al vot del públic.

Com a novetat destacada s’afegeix també el Premi Cases de la Música, que s'atorgarà al grup amb més projecció de futur seleccionat entre els 18 grups classificats a la fase preliminar del Sona9. Aquest premi consisteix en un programa de tutoria anomenat Incubadora Musical, que inclourà un pack d'accions amb l'objectiu que els grups o solistes puguin fer un salt qualitatiu en la seva carrera musical. 
Especial: Sona9
Arxivat a: Enderrock, Sona9, 18Sona9, inscripcions

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.