entrevista

Pep Sala: «Sau no torna ni tornarà, només ens reunim per fer uns quants concerts»

La gira 'Sau30' porta als escenaris la formació original de Sau 30 anys després del naixement del grup

Parlem amb Pep Sala i amb la nova veu de la banda, Jonathan Argüelles

Sau torna als escenaris amb la banda original i debutarà als Premis Enderrock

| 01/03/2018 a les 20:30h

La formació original de Sau
La formació original de Sau
El 13 d’abril el festival Strenes de Girona acollirà el primer concert de retorn de la banda original de Sau. Pep Sala i els músics que un dia van formar part del grup osonenc, reforçats amb la veu de Jonathan Argüelles, pujaran a l’escenari per interpretar les cançons significatives d’una banda única. Serà el primer directe de la gira de celebració dels 30 anys de Sau, en un format singular que els durà arreu del país fins a l’1 de març del 2019, just 20 anys després de la dissolució del grup, al Gran Teatre del Liceu en el marc del Festival Mil·lenni.

Preguntat sobre el fet de tornar a engegar una banda que tenia l'engranatge aturat des de fa 20 anys, Pep Sala (principal compositor de Sau) respon que "no ha costat posar-se en funcionament", que ha estat "com si haguéssim tornat d'unes vacances, hem hagut de fer retrospectiva, però recordàvem moltes coses". La il·lusió de retrobar-se amb antics companys amb qui feia temps que no compartia escenari és el principal motiu d'aquesta gira. Sala ho descriu així: "Veure que has compartit tantes coses amb una sèrie de persones i tornar-los a veure a dalt de l'escenari és molt especial, tenir la sensació de recuperar aquella curiositat és indescriptible".

La formació original de Sau


De tota manera el músic osonenc vol deixar cluna cosa clara: "Sau no torna, ni tornarà, només és una reunió d'amics per fer uns quants concerts". L'eslògan que dona Pep Sala és que Sau és "una banda sense futur", ja que si fessin cançons, diu, "no seria el mateix, perquè no podem reproduir de cap manera les dinàmiques que hi havia". La intenció, llavors, és rememorar una època i recuperar unes cançons que segueixen ben vives en l'imaginari actual del rock català.

Que Carles Sabater ja no hi és i que el seu buit és irreemplaçable és ben sabut. No obstant això, per als concerts de la gira s’hi sumarà la veu d’Argüelles, admirador de Sau i cantant de la banda de tribut Tornem a Sau. "La meva vinculació amb la banda ve de molt lluny, els vaig descobrir amb 5 anys (ara en tinc 32) i el primer concert al qual vaig anar de petit va ser seu, perquè el meu pare n'era un gran seguidor", explica el músic. Després, no ha deixat mai d'escoltar-los, fins a formar part de la banda que els homenatjava.

Sau. Foto: Juan Miguel Morales


Segons el membre emblemàtic de Sau, Jonathan Argüelles "té un timbre similar al d'en Carles; tot i això hi ha cançons que no les fem en directe perquè estaven pensades per la veu d'en Carles". De tota manera, les virtuts d'Argüelles no són poques, Pep Sala recorda que tenir un fanàtic de la banda al grup va bé perquè, per exemple, "ens fa recordar arranjaments que nosaltres teníem molt oblidats, a més que dona un punt de vista extern que sempre et fa replantejar les coses".

"El primer repte –diu Argüelles–, ha estat fer-ho el més semblant possible, perquè el fet de compartir espai amb l'equip original de Sau tant a dalt com darrere l'escenari m'obliga a estar a l'alçada." Tot i així, assegura, els temes hi acompanyen: "Quan hi ha una banda com Sau, i després de 30 anys s'organitza una cosa com aquesta per fer sonar les seves cançons, t'adones que han de ser molt bones. No totes les cançons perduren tant en el temps, i això demostra la qualitat del material".

Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, entrevista, Sau, Sau30, Pep Sala

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.