Actualitat

«Festa major d'hivern» és el títol del proper disc de Quimi Portet

El disc consta d'un total de tretze temes, i sortirà a la venda el proper 6 d'abril

Es traslladarà al directe al llarg d’una gira que ja té les dues primeres dates confirmades: el 20 d’abril a Girona i el 15 de maig Barcelona

Escolta com sonarà el desè disc de Quimi Portet

| 01/03/2018 a les 16:00h

Quimi Portet
Quimi Portet | Arxiu Quimi Portet
Festa major d'hivern (Quisso Records, 2018) és el títol del proper disc de Quimi Portet, que veurà la llum el 6 d'abril. L'àlbum conté tretze cançons que sublimen aquesta barreja de sensibilitat i ironia que l’ha convertit en un referent inqüestionable per a joves i grans.
 
El disc està coproduït juntament amb el britànic David Tickle, amb qui Portet ja havia treballat anteriorment a Astronomia razonable (EMI-Odeón S.A., 1993) i Hoquei sobre pedres (Perro Records, 1997), i es tracta del desè àlbum del compositor de Vic. En aquest cas, es projecta l'obra d'un artista transmuntat en un gènere en si mateix. 

El primer tast del disc va ser "Central de biomassa", tema estructurat a través del surrealisme amb topònims familiars i un humor gens complaent. Pel que sabem fins ara l'últim tema és "Pànic escènic", una cançó aixecada al voltant d'un altre d’aquests riffs que provoquen suor freda i tremolors, un rock’n’roll que pren vida pròpia retrobant el seu vigor.

No obstant això, en aquesta Festa major d’hivern no tot serà gresca i xerinola. Quan brolla "Petita vida" i es dibuixa la lírica cal·ligrafia de “Carta a ningú”, reapareix l’autor de tants i tants himnes que han fet del seu pas per Los Burros, Kul de Mandril i El Último de la Fila i de la seva carrera en solitari una fita qualitativament i quantitativament històrica, que avalen els seus tres milions de discos venuts.

Un repertori cent per cent Quimi Portet que es traslladarà al directe al llarg d’una gira que ja té les dues primeres dates confirmades: el 20 d’abril a l’Auditori de Girona per estimular el festival Strenes, i el 15 de maig a la sala Apolo de Barcelona per donar encara més vida al Festival Mil·lenni.

Portada de 'Festa major d'hivern', de la il·lustradora Miu Mirambell

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, single, disc, actualitat, festa major d'hivern, Quimi Portet, Actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.