Premis Enderrock

Tot el que has de saber dels Premis Enderrock 2018

Les coordenades de la gala: actuacions inèdites, els guardonats, com seguir-la en directe...

Els finalistes dels Premis Enderrock per votació popular

| 07/03/2018 a les 07:00h

Premis Enderrock
Premis Enderrock | Xavier Mercadé
Un any més ha arribat el dia dels Premis Enderrock. La gala ja s'ha situat com a esdeveniment musical de l'any, i l'Auditori de Girona acollirà avui, a partir de les 21 h, la nit més excitant de la música catalana. A continuació destaquem quines seran les claus de la jornada.

Els finalistes de la votació popular
El principal misteri de la Nit Enderrock és saber qui s'emportarà els guardons que decideix el públic. Des de la gala del 2017, el secret es manté fins al moment final. Enguany s'han recollit 32.112 vots (+30%) d’usuaris únics repartits en tres fases de votació en les categories de pop-rock, cançó, folk, jazz, clàssica i públic familiar.

Txarango han estan nominats en sis categories: millor artista, millor directe, millor disc i cançó de pop-rock (amb doble nominació, “Una lluna a l’aigua” i “Agafant l’horitzó”) i millor clip ( “Una lluna a l’aigua”). Els segueixen els rapers de Gandia Zoo amb quatre nominacions: finalistes a les categories de millor artista, millor disc de pop-rock, millor directe i millor videoclip (“El cap per avall”). Finalment, tanquen el podi Els Amics de les Arts amb tres nominacions: millor artista, millor disc de pop-rock i millor videoclip (“El seu gran hit”).

A la llista de més nominacions destaquen igualment en la categoria de cançó d’autor Cesk Freixas i Manu Guix, i en folk Les Anxovetes i Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries amb dues nominacions cadascú. Aquí pots consultar la llista completa dels grups que tenen possibilitats de marxar a casa com a triomfadors de la nit.



Quins grups hi actuaran?
La gala estarà farcida de moments musicals entre premi i premi, i sempre és una bona oportunitat per escoltar en directe cançons inèdites de grups que estan a punt de presentar novetats. Els Catarres, La PegatinaJudit Neddermann i Roba Estesa ens deixaran escoltar el més nou dels seus propers discos. Per la seva banda, Roger Mas amb Núria GrahamEl Petit de Cal Eril i Ferran Palau acaben de treure àlbums a la llum, i serà una bona oportunitat per saber com sonen.

Tres moments especialment emotius arribaran de la mà de Mishima –que van signar el millor disc del 2017 per la crítica dels Premis Enderrock; el nou espectacle Sau30, amb les cançons de tota la vida de la banda, i el retorn de Valtonyc als escenaris després d'haver estat condemnat a 3 anys i 6 mesos de presó pel contingut de les seves cançons–.

Qui presentarà la gala i qui entregarà els Premis?
Com ja és habitual, la nit estarà conduïda pel duo més dinàmic de tots: el que formen Carles Xuriguera i Fel Faixedas.

Enguany, les entregadores de premis seran totes dones, pertanyents a diferents àmbits de la cultura i la comunicació. Així, pujaran a l'escenari les periodistes Karma Pairó, Maite Sadurní, Clara Tena, Laura Rosel, Gina Tost i Maria Xinxó; la comunicadora Elisabet Carnicé i la comunicadores de ràdio i televisió Candela Figueras.

També hi seran la presentadora i actriu Txe Arana; les actrius Júlia Creus, Agnès Busquets i Itziar Castro; el trio de soul The Sey Sisters i la música Sara Pi, que es mou en el mateix àmbit musical; la cantant i saxofonista de jazz Eva Fernández i la teclista del grup d'electropop Dorian, Belly Hernández.



Com puc seguir la gala en directe?
La gala es podrà seguir en directe a través d'una desena de canals de proximitat gràcies a la producció televisiva de Televisió de Girona i la distribució a través de La Xarxa de Comunicació Local: Canal 10 Empordà, Canal Blau, Canal Terrassa, EL9TV, Mataró Televisió, Olot Televisió, RTVCardedeu, TV Girona, Televisió del Ripollès, VOTV i també El Punt Avui Televisió. A més, s'emetrà pel canal 159 de Movistar+ i en streamingLaxarxa.cat. Enderrock.cat també habilitarà un enllaç per seguir tot el que passi a l'escenari.

Alhora, les xarxes socials d'Enderrock faran un seguiment exhaustiu de la jornada a través de Facebook, Instagram i Twitter. Per als que no ho puguin seguir per televisió, a Enderrock.cat també es transmetrà la gala en directe a través del format de minut a minut.

Premis de la crítica i guardons especials
Dos referents del nou pop català del segle XXI, Mishima i Els Amics de les Arts, encapçalen la llista dels 50 millors discos de l’any dels Premis Enderrock 2018 - Premis de la Música Catalana elegits per 25 crítics, recull fet públic el passat mes de desembre. A la gala, tots els premiats recolliran els seus reconeixements.

Mishima rebrà un doble reconeixement com a millor disc de l’any i millor disc de pop-rock, i Els Amics de les Arts el premi a millor artista del 2017 pel seu quart disc i per una gira que els ha portat arreu del territori. El podi de la crítica es completa amb el duet Maria Arnal i Marcel Bagés, millor disc de cançó per la seva capacitat de reinventar el gènere a partir del compromís i la seducció. La crítica renova l’aposta en Núria Graham, premia l’esforç i risc del basc Kepa Junkera i mostra l’emergència de La Folie.

Més enllà dels premiats per la crítica, es farà entrega dels guardons especials Premi Enderrock d’Honor (Lluís Llach), Premi Enderrock a la Trajectòria (Sau – Pep Sala), Premi Enderrock Estrella a l’esdeveniment musical de l’any (iCat) i Premi Joan Trayter al productor i arranjador musical (Marc Martín).
Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, finalistes, Premis Enderrock, Premis Enderrock 2018, gala

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.