Festivals

El Clownia celebra 5 anys amb el seu cartell més internacional

30 grups i espectacles de circ celebraran la 5a edició del festival de Sant Joan de les Abadesses

Els amfitrions Txarango faran una actuació especial amb amics

El raper Valtonyc, condemnat pel Tribunal Suprem, també hi participarà

Festival Clownia 2017

El Clownia celebra 5 anys amb el seu cartell més internacional

| 06/03/2018 a les 13:00h

Festival Clownia 2017
Festival Clownia 2017 | Xavier Mercadé
La programació de la cinquena edició del festival Clòwnia de Sant Joan de les Abadesses se celebrarà del 28 de juny a l'1 de juliol i s'ha presentat en roda de premsa aquest migdia a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona. Amb grups i músics per a tots els gustos, la festa que mescla música, circ i consciència social organitzada per Txarango rebrà una trentena de grups per celebrar els cinc anys de la cita estival amb bona part de l'escena festiva catalana i també una mostra internacional.

Hi presentaran els seus últims discos Els Catarres, Doctor Prats, Sabor de Gràcia, Roba Estesa, Xavi Sarrià, El Diluvi, Auxili, Amparanoia, Koers Marinah, a més del duet intimista de l'ex-Txarango Marcel Lázara al costat de Júlia Arrey, l'emergent cantautora Suu, la memòria viva d'Ovidi4, el tàndem manresà Jo Jet i Maria Ribot, la fusió referent de Joan Garriga i Galàctic Mariatxis, els ritmes llatinocatalans de La Mulata, el grup de música familiar El Pot Petit, l'esbojarrada Orquestra Di-versiones i el final de festa de DJ OGT.



Els amfitrions Txarango també hi actuaran, com gairebé en totes les edicions del festival, però enguany oferiran un espectacle amb molts convidats sorpresa. D'entre la trentena d'artistes del cartell, any rere any creix la secció internacional, i a la cinquena edició desfilaran per la vall del Ripollès els australians The Cat Empire –que han col·laborat al tercer disc dels organitzadors–, els gallecs O Sonoro Maxín, els holandesos Bazzookas, els argentins Los Caligaris, els alemanys Bukahara i els colombians Doctor Krápula.

Pel que fa al món del circ, Guillem Albà & La Marabunta presentaran el nou espectacle Gran cabaret, la companyia Pam i Peu tornarà amb les seves peripècies, i el portaveu de Pallasos en Rebeldía, Iván Prado, oferirà uns tallers de clown per a tots els assistents que es vulguin posar el nas vermell.



El Clownia és un dels primers festivals que han detallat el paper que hi tindrà el raper Valtonyc, més enllà d'aparèixer al cartell. El músic de Sa Pobla hi actuarà com la resta de músics, en un escenari amic on podrà interpretar les seves cançons en defensa de la seva pròpia llibertat d'expressió. Tal com ha anunciat Alguer Miquel en roda de premsa, el raper: "Rebrà les mateixes condicions que la resta de músics i tindrà presència a l'Espai Consciència del festival".

Ja s'han venut la meitat de les 4.500 entrades que hi ha a la venda al web del festival, i es preveu que es tornaran a exhaurir aviat, com ha passat en les quatre edicions anteriors.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, txarango, Clownia, doctor prats, Valtonyc, Els Catarres, The cat empire, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.