Actualitat

Maria Arnal i Marcel Bagés arrasen als Premis MIN

El duet català ha arrasat coronant-se amb els quatre premis als quals estava nominat, en les categories d'artista emergent, àlbum de l'any, cançó de l'any i àlbum de pop

Maria Arnal i Marcel Bagés estrenen el videoclip de «45 cerebros y 1 corazón»

| 15/03/2018 a les 13:30h

Maria Arnal i Marcel Bagés
Maria Arnal i Marcel Bagés | Arxiu de l'artista
Aquest dimecres al Teatro Circo Price de Madrid es van donar a conèixer els guanyadors de la desena edició dels Premis MIN (Premios de la Música Independiente). En una gala presentada per l'actriu i economista Marta Flich, van tenir lloc actuacions en directe dels millors artistes de la música independent actual a l'Estat espanyol.

Maria Arnal i Marcel Bagés van ser els protagonistes de la gala, ja que es van coronar amb els quatre premis als quals estaven nominats: premi El País a l'àlbum de l'any, premi Los40 Trending al millor artista emergent, premi Fundación SGAE a la cançó de l'any i premi al millor àlbum de pop. El duet català ha rebut els reconeixements arran del seu darrer disc, 45 cerebros y 1 corazón (Fina Estampa, 2017), amb el qual transmeten la música popular ibèrica als nostres dies, rescatant oblidats cançoners i afegint al repertori noves cançons pròpies que automàticament han passat a esdevenir clàssics del gènere folk.

Aquest darrer disc del duet també reivindica la memòria i fa al·lusió a la troballa d'una fossa comuna a la ciutat de Burgos. Així manifestava Maria Arnal aquesta reivindicació durant la gala: "Aquest premi va per aquells lluitadors que encara segueixen a les cunetes. Ens ajuden a entendre per què el Govern més corrupte d'Europa segueix governant i per què la història d'aquest país s'explica des d'aquesta impunitat".

L'altre premiat català va ser Xarim Aresté, que es va endur el guardó de millor àlbum en català per Polinèsies (Bankrobber, 2017). Entre la llista de guanyadors també hi trobem artiestes com Belako, Guadalupe Plata, Ed is Dead, El Twanguero, Gata Cattana, Carmen Linares, Moisés P. Sánchez, Isabel Villanueva, Los Planetas, Mordem, Delorean, Uxía, The XX i Rosa Pérez.  

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Actualitat, Marcel Bagés, Maria Arnal, Premios MIN, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.