Festivals

El Tradicionàrius 2018 acaba amb folk de nous sabors

A l'Aire i la Big Cat de Música Llatina clausuren la darrera edició del festival aquest 23 de març al CAT

Tres dècades de Tradicionàrius

| 22/03/2018 a les 12:00h

Big Cat
Big Cat | Arxiu del CAT
L'edició XXXI del festival Tradicionàrius abaixarà el teló aquest divendres 23 de març al CAT de Gràcia amb dos projectes protagonitzats per joves músics: el quintet de veus i vent A l'Aire i l'orquestra que reuneix latin jazz i instruments tradicionals Big Cat.
 
Com ja és habitual des de fa uns quants anys, les Colles de Cultura de Gràcia aniran en cercavila sortint de la plaça de la Vila al CAT, on a partir de les 22 h el grup A l'Aire presentarà Entre cançons, una aproximació a la cançó d'arrel tradicional a través d'una formació gens habitual en el món del folk: veu i quartet de saxos.

Després, la festa final anirà a càrrec d'una banda molt més nombrosa però igualment original: la Big Cat de Música Llatina, tota una big band que integra en la formació instruments propis de la cobla, a més de la gralla, amb la direcció del pianista uruguaià Eduardo Tancredi. El repertori combina composicions pròpies basades en la frondosa rítmica llatinoamericana amb adaptacions d'algunes peces populars catalanes. Molta atenció, per exemple, a la seva versió de "La Santa Espina".

Primavera folk
Coincidint amb la cloenda del festival, els organitzadors han fet balanç d'aquesta edició (hi han assistit més de 10.000 espectadors) i han avançat les actuacions que tindran lloc al CAT aquesta primavera: els joves grups CatFolkin i Senyor dels Llamps (13 d'abril), el duo de l'Alcàrria Hermanos Cubero (20 d'abril), les renascudes Les Violines (4 de maig), la cantautora Magalí Sare (12 de maig), el grecoxipriota Alkinoos Ioannidis (18 de maig), la festa de la Patum al CAT (24 de maig), el soul-fusió de Meritxell Nedderman Trio (25 de maig), la gralla processada de Roger Andorrà (26 de maig), el grup de l'arpista Arianna Savalli el multiinstrumentista Petter Udland (1 de juny) i l'històric grup de folk Falsterbo (22 de juny).
Especial: Festivals
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Big Cat, concerts, A l'Aire, Tradicionàrius, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.