Festivals

Arrenca el 8è Festival de Pasqua de Cervera

El certamen programarà música clàssica catalana a diversos espais de la ciutat entre el 22 de març i l'1 d'abril

Ros Marbà, quatre vegades jove

| 22/03/2018 a les 11:10h

Cor Jove de l'Orfeó Català
Cor Jove de l'Orfeó Català | Ricard Ríos
Avui arrenca la vuitena edició del Festival de Pasqua de Cervera. Fins al proper 1 d'abril s'hi podrà escoltar deu produccions diferents –set de les quals seran estrenes absolutes– en un total de dotze concerts, que es repartiran en sis espais diversos i singulars de Cervera.

Entre les novetats d’aquesta edició destaca la creació de la nova figura del padrí del Festival. Inaugurarà aquest reconeixement el mestre Antoni Ros Marbà, que a més de ser ambaixador del certamen actuarà i preestrenarà la seva nova sardana “Quatre vegades vint” amb motiu del seu vuitantè aniversari.

El dissabte 24 de març s'estrenarà a la demarcació de Lleida el Rèquiem d’Albert Guinovart, que estarà acompanyat pel Cor Jove de l’Orfeó Català. El diumenge 25 de març tindrà lloc el concert de celebració del vuitantè aniversari del mestre Antoni Ros Marbà, que dirigirà la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona en una actuació on se sentirà per primera vegada la seva nova composició en forma de sardana.

La setmana següent arribaran els concerts de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida en un concert amb la música de Toldrà i Ferrer com a protagonistes; la Coral Cantiga fent un repàs a la polifonia catalana tant sacra com profana, el Quartet Teixidor i el clarinetista Oriol Romaní; el pianista Jordi Masó amb la integral de les cançons i danses de Mompou i el maridatge de música i vi del popular cantant Salva Racero. Tancarà el festival l’organista italià Guido Iotti, que tocarà l’orgue Tepatti de l’Església de Sant Agustí.
 
Especial: Festivals
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Festival de Pasqua, Cervera, festivals, 440, música clàssica

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.