Festivals

La gira de Valtonyc pels escenaris catalans

El raper mallorquí està presentant el seu primer disc, 'El reincident'

Molts festivals catalans han incorporat Valtonyc al cartell després de la condemna del Tribunal Suprem

No Callarem, el món cultural s'organitza a favor de la llibertat d'expressió

| 28/03/2018 a les 12:00h

Valtonyc en directe als Premis Enderrock 2018
Valtonyc en directe als Premis Enderrock 2018 | Xavier Mercadé
Josep Miquel Àngel Arenas Beltran, més conegut com a Valtonyc, ha iniciat una gira per presentar el seu primer disc, El reincident (autoeditat, 2018). El raper va ser condemnat pel Tribunal Suprem a tres anys i sis mesos de presó per un rap on suposadament enaltia el terrorisme i proclamava injúries i calúmnies contra la corona.

Aquesta decisió judicial va aixecar una onada de solidaritat entre les sales de concert i festivals de música. L'ASACC (Associació de Sales de Concerts de Catalunya) i fins a 26 festivals van subscriure aquest suport al raper mallorquí en contra d'una mesura que, tal com argumentaven en un comunicat, "ataca directament la llibertat d'expressió i creació artística".

El raper illenc anunciava al seu compte de Twitter les primeres dates confirmades d'aquesta gira, que va començar amb l'actuació als darrers Premis Enderrock. Un gran nombre de festivals catalans han decidit sumar-se a la causa incloent el mallorquí a la programació. Tot seguit repassem cadascun dels festivals del país on Valtonyc reivindicarà la seva lluita.

De totes maneres, el proper concert del raper no serà a cap festival, sinó al Boombastic Club de Barcelona aquest divendres 30 de març. També fora dels marcs festivalers, el mallorquí no podia faltar a les Jornades Antirrepresives del 12 d'abril incloses en el munt d'activitats organitzades pel col·lectiu No Callarem durant aquella setmana. Valtonyc actuarà a Barcelona, encara no se sap on. També el 23 de juliol té programat nu cncert a Cervera. Bona part d'aquests concerts, com els dos de Barcelona, els diners que es recaudin aniran destinats a finançar la defensa dels artistes encausats com Valtonyc o Pablo Hásel.


No sabemos cuando va a salir el auto de ingreso a prisión, así que mientras podamos, iremos donde nos den voz. Acompañado de @lorende77 y @BalleDobleH. Venid a reincindir con nosotros! pic.twitter.com/vn497pw8J6
Strenes
El festival gironí anunciava ahir a les seves xarxes la incorporació de Valtonyc a la seva programació. El raper hi oferirà un concert el 20 d'abril a la plaça de Catalunya de Girona.
 
Monocicle
El cicle de música d'autor de Sant Pere de Ribes també s'ha sumat a la causa. Fa dues setmanes anunciava a Facebook aquesta incorporació amb un concert el 2 de juny.



Insomni
Els serveis de Valtonyc també han estat contractats pel Festival Itinerant de Música Independent de Catalunya. El raper se suma a la programació i tocarà el 9 de juny a la sala La Mirona de Salt.
Embassa't
Encara no s'ha revelat el dia exacte de la seva actuació, però Ràdio Sabadell i Vilaweb ja han anunciat que aquesta primavera Valtonyc tancarà el cartell de la desena edició de l'Embassa't, que se celebrarà els dies 8 i 9 de juny.
 
Clownia
El músic illenc podrà presentar també les seves cançons en el marc del Clownia. El festival de Sant Joan de les Abadesses va anunciar la participació del raper en destapar el cartell complet.




Acampada Jove
Valtonyc també alçarà la veu a Montblanc en un concert el 20 de juliol.
 
BioRitme
La gira del raper mallorquí de moment es tancarà a Vilanova de Sau dins el festival BioRitme. Aquest últim concert serà el 23 d'agost.
 
 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Valtonyc, festivals, Strenes 2018, Monocicle, Insomni, Embassa't, Clownia, Acampada Jove, Bioritme, Festivals, Cas Valtonyc

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.