Estrena

De gresca amb «Festa major d'hivern», nou avançament del disc de Quimi Portet

El músic vigatà presenta el tercer single del seu desè disc, que es podrà escoltar íntegrament el proper 6 d'abril

«Central de biomassa», el nou filmet de propaganda de Quimi Portet

| 29/03/2018 a les 11:00h

Quimi Portet
Quimi Portet | Xavier Mercadé

Quimi Portet ens mostra una petita part del seu nou disc amb la cançó "Festa major d'hivern", que posa nom a l'àlbum, Festa major d'hivern (Quisso Records / Fina Estampa, 2018), ple de lirisme, rock'n'roll i ironia. La cançó es podrà escoltar a totes les plataformes digitals a partir del dia 30 de març. Després d'haver estrenat el filmet rocker de la cançó "Central de biomassa", la segona estrena fa un homenatge a aquesta festivitat i als homes i dones que la fan possible.



El mateix Quimi Portet explica que la festa major d'hivern és una festivitat "molt xica, una tradició ben arrelada en moltes viles i pobles del país; és una festa voluntariosa que ho té tot en contra: la climatologia, l'estat d'ànim general, els pressupostos municipals, les pubilles amb anorac i els fadrins encostipats. Tot i així cada any se'n celebren centenars i el personal en gaudeix acceptablement".

És per això que a la cançó hi apareixen elements típics de les festes majors d'hivern: curses de carretons, campionats de cartes de set i mig, cantants empolainats i músics mig entoxicats, entre moltes altres descripcions de l'ambient. 

Aquest és el desè disc de Quimi Portet en la seva carrera en solitari després del seu pas en l'enyorada etapa com a integrant de Los BurrosKul de Mandril i El Último de la Fila. El disc s'estrenarà íntegrament el proper 6 d'abril.

Per als que no puguin esperar al directe de Portet, els primers concerts es faran el 20 d'abril a l'Auditori de Girona en el marc del Festival Strenes, el 12 de maig al Teatre Auditori de Cardedeu i el 15 de maig a la sala Apolo de Barcelona dins el Festival del Mil·lenni. La de l'Apolo serà una data especial, ja que serà la primera vegada que toca a la sala del Paral·lel. 

Quimi Portet. Foto: Xavier Mercadé

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, festa major d'hivern, Quimi Portet

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.