PORTADA

The Wheels roden i roden

Els mallorquins anuncien una gira mundial que passarà per tres continents: Amèrica, Europa i Oceania

| 01/04/2018 a les 10:00h

The Wheels
The Wheels | Tià Urrea
El quintet palmesà va ser elegit a principi d'any com a Millor disc en llengua estrangera per la crítica a EDR Balears. El grup encapçalat per Guillem Borràs estava esperant una gran oportunitat i sembla que per fi aquesta ha arribat. La col·laboració entre la seva agència, Pink Tiramisú, i l'anglesa Coda Agency els durà a realitzar una de les gires internacionals més intenses –quaranta concerts i trenta països– dels últims temps per a qualsevol grup balear.

És el moment de The Wheels. Aquest grup que va debutar amb Born to Fly (Espora Records, 2015) i es va situar com una de les promeses de l'indie-rock estatal confirmava fa pocs dies les expectatives que s'hi havien posat. Ara presenta el seu segon treball, The Year of the Monkey (Espora Records, 2018), que el mes de juny recorrerà Austràlia i algunes ciutats dels Estats Units i el Canadà, i participarà, entre altres, al prestigiós Ruido Fest de Chicago el 23 de juny.



De tornada, el 29 de juny, The Wheels serà present al Vida Festival de Vilanova i la Geltrú. I del juliol a l'octubre el grup farà gira per Europa amb concerts a capitals com Londres, París o Estocolm, entre altres dates que encara s'han d'anunciar. Guillem Borràs, el seu líder, afirma: "Ara mateix som dins un nigul, però també estam currant un munt. Som conscients de l'exigència que suposa aquesta gira i ens estam preparant dia a dia. Sabem que és un gran esforç però estam molt entusiasmats".



Entre viatge i viatge han establert el seu centre d'operacions en un teatre abandonat al poble de Calvià, on preparen la gira i també el proper àlbum. "Hem arribat a un acord amb la parròquia del poble per fer ús de les instal·lacions. Ara que no tenim límit d'hores estam començant ja amb les maquetes del proper disc. Aquesta llibertat horària ens està donant peu a experimentar molt i fugir a poc a poc de l'etiqueta sixtie que ens ha identificat fins ara" explica Borràs. Han batejat el seu nou local amb el nom de Paradiso, epicentre de les noves sonoritats de The Wheels.

Abans de marxar a rodar pel món, el proper 11 de maig els podrem veure en directe al Mallorca Live Festival al costat de noms com Primal Scream, Izal o El Petit de Cal Eril.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, The Wheels, EDR Balears, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.