Estrena

Estrenem «Hu – Respira el vent», primer avançament del nou disc de Sommeliers

El quintet estrena el primer single de '8am', el seu segon àlbum, que es publicarà aquest mes d'abril

| 05/04/2018 a les 09:00h

Sommeliers
Sommeliers | Sílvia Poch
Després del seu debut Quinze d'abril (Temps Records, 2015), Sommeliers torna amb l’estrena a Enderrock.cat de “Hu – Respira el vent”, el primer senzill del seu segon disc, 8am (DiscMedi, 2018). La cançó és una composició de la violinista mexicana del grup, Violeta Paulina Sánchez, inspirada en el Huapango, un gènere tradicional mexicà que inspira el títol de la cançó. Per al grup, és un cant a la positivitat i a la vida i una invitació a respirar el vent i a deixar-nos anar una mica més en el dia a dia.
L'inici de la cançó convida a pensar en un somni, en aquest moment de traspàs entre la realitat i un món on tot és possible, inspirat per una visita al jardí surrealista d'Edward James –poeta i escultor surrealista del segle XX– a Xilitla, Mèxic. Sommeliers fa girar el tema al voltant del protagonisme de les cordes amb la idea de fer arribar l'estima per les tradicions pròpies i el folklore de cada territori, entès com a objecte de riquesa musical i cultural. Aquest Huapango mediterrani serveix a la banda per deixar entreveure un disc que vol creuar fronteres i reivindicar l'alegria i l'optimisme com a instruments per combatre els problemes.

El disc 8am (DiscMedi, 2018), gravat per Jan Valls als estudis Medusa i mesclat i masteritzat per Ferran Conangla, ha estat autoproduït per elles mateixes. L'àlbum no hauria estat possible sense la campanya de micromecenatge que el grup va iniciar a Verkami. Sommeliers defineix aquest nou treball com l’inici d’una nova etapa i com una declaració d'intencions. El títol del disc fa referència a l’hora en què la formació sol assajar setmanalment, un temps que no entenen com a obligació sinó com a moment de recerca, creació i regeneració.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Hu - Respira el vent, estrena, cançó, estrenes, Sommeliers

COMENTARIS

Somniar

Anònim, 05/04/2018 a les 11:33

Hola! Felicitats!! M'encanta, les cordes molt xules però quan apareix el clarinet, és insuperable!
Una abraçada

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.