Festivals

El festival Ítaca s'eixampla per l'Empordà amb una trentena de concerts

Del 17 de maig al 8 de juliol s'han programat les actuacions d'artistes com Albert Pla, Blaumut, Roger Mas o Maria Arnal i Marcel Bagés

| 10/04/2018 a les 11:32h

Roger Mas
Roger Mas | Eva Bozzo
Al Festival Ítaca 2018 li queden pocs secrets. Avui s'ha fet pública la programació d'aquesta cita musical empordanesa que tindrà lloc del 17 de maig al 8 de juliol a diferents localitats del Baix Empordà i a la ciutat de Girona. La sisena edició de l'Ítaca oferirà un 30% més de concerts que l'any passat. En total seran una trentena d'actuacions, que aniran des dels grups emergents de les comarques gironines fins a noms consolidats dins l'escena musical catalana.

Posant-nos en matèria, al cartell d'enguany hi trobem Albert Pla, Asian Dub Foundation, 'La Haine' Live Soundtrack, Barcelona Jazz Orquestra, Blaumut, Black Music Big Band, Carmen 113, Che Sudaka, David Mauricio, Doctor Krápula, DJ Gambeat Radio Bemba Sound System, DJ Karlixx, Ebri Knight, Enric Montefusco, El Petit de Cal Eril, Escola Municipal de Música de Torroella, Fetus, Germà Negre, Koers, La Banda Trapera del Río, Maria Arnal i Marcel Bagés, Maika Makowski & Brossa Quartet de Corda, Mazoni, Pachawa Sound, Roger Mas, Txarango, Valtonyc i Xarim Aresté.

El creixement del festival en aquesta edició ha fet que s'incorporin dos nous escenaris. Són la Ciutat Ibèrica d’Ullastret i la plaça del Castell de la Bisbal d’Empordà, ​que s’afegeixen als emplaçaments habituals de l'Ítaca: Torroella de Montgrí, l’Estartit, Pals, la Pera, Púbol, Calella de Palafrugell, Gualta i Calella de Palafrugell​.

Com a propostes úniques i especials de l'Ítaca hi ha la "batalla de galls" entre Mazoni i Enric Montefusco, que dialogaran musicalment a la plaça de l'Església de la Gualta el 2 de juny. Albert Pla també reunirà convidats especials per al seu concert el dia 8 de juliol a la platja del Port Bo de Calella de Palafrugell en la que serà l'única actuació de l'irreverent artista a la Costa Brava. 

L'edició d'aquest any també tindrà l'habitual línia reivindicativa: el festival s'inaugurarà amb una conferència de l’escriptor Suso de Toro ​a Girona i amb la popular Pujada al Castell del Montgrí, que enguany clamarà per la llibertat d’expressió i se solidaritzarà amb el presos polítics.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Festival Ítaca, Empordà, MAria Arnal i Marcel Bagés, Roger Mas, Blaumut, Albert Pla, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.