Actualitat

L'aniversari de Jordi Cuixart es transforma en una jornada reivindicativa al seu municipi natal

Òmnium Cultural i la família del president de l'entitat han organitzat 9 hores de cultura i reivindicació el proper 22 d'abril a Santa Perpètua de Mogoda

Gossos, Companyia Elèctrica Dharma, Xavi Sarrià i Gemma Humet són alguns dels 40 artistes que s'han sumat a la iniciativa

Els Mossos adverteixen a Igualada que cantar en grups de més de 20 persones ha d'estar autoritzat

| 12/04/2018 a les 13:28h

Foto de la presentació d'avui a la seu d'Òmnium
Foto de la presentació d'avui a la seu d'Òmnium | Sandra Tello
Aquest 22 d'abril Jordi Cuixart farà 43 anys. Per aquest motiu Òmnium Cultural i els familiars del president de l'entitat empresonat volen retre-li un homenatge per reclamar la seva llibertat i la de tots els presos polítics. Al seu municipi natal, Santa Perpètua de Mogoda, tindrà lloc una jornada de reivindicació amb el nom de Cultura contra la repressió en la qual participaran grups de cultura popular, animació infantil, músics reconeguts i persones referents de diversos àmbits culturals com actors, escriptors o pintors. 

En l'àmbit de la música destaquen les actuacions de Gossos, Companyia Elèctrica DharmaXavi Sarrià en acústic, Itaca Band, Gerard Quintana i Josep Thió, Brams, Animal, Gemma Humet, Roba Estesa, Quartet Mèlt, Sara Terraza & The Black Sheep, La Belluga, Pink Poni BrassBand. També cal destacar la presència de Lluís Llach a la llista d'artises, tot i que encara no se sap de quina manera hi participarà.

En roda de premsa, el vicepresident de l'entitat cultural Marcel Mauri ha remarcat que "la cultura és l'antídot contra el 155" i que s'ha de "convertir el dolor i la ràbia en un acte reivindicatiu". Per la seva banda i en nom dels participants Gerard Quintana (Sopa de Cabra) ha expressat que "el que cantem ens defineix; alguns canten a la mort, però nosaltres volem cantar a la vida".

Entre les cares conegudes que també s'han involucrat en la jornada festiva de protesta hi ha els escriptors Sebastià Alzamora i Roc Casagran, els actors Pau Poch, David Selvas, Pep Planas, Elisabet Casanovas, Pep Planas, Estel Solé, Sílvia Bel i Anna Sahun; les periodistes Mònica Terribas, Eva Piquer, Laura Rossel, Natza Farré i Oriol de Balanzó, i els humoristes Òscar Dalmau, Òscar Andreu i Peyu.

L'acte s'estendrà d'11.30 a 20 h, l'entrada serà oberta amb taquilla inversa i tots els beneficis aniran destinats a la caixa de solidaritat. Tal i com ha explicat en roda de premsa el nebot de Jordi Cuixart Pol Leiva, un dels impulsors de la jornada, Cultura contra la repressió començarà amb una cercavila que desfilarà des de la plaça de la Vila fins al Parc de la Ribera. Les actuacions culturals i musicals tindran lloc dins el parc, a l’espai dels Deskoncerts, que també tindrà una zona habilitada per menjar amb food trucks on la gent podrà estar-s'hi tot el dia.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Jordi Cuixart, concerts, Sant Perpètua de Mogoda, Gossos, Xavi Sarrià, Companyia Elèctrica Dharma, actualitat, Cultura contra la repressió, Òmnium

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.