ACTUALITAT

Comença la temporada de festivals

Les programacions musicals a les Illes Balears es consoliden amb una tendència d'augment d'assistents i venda d'abonaments

| 14/04/2018 a les 10:00h

Imatge il·lustrativa
Bernat Almirall
La temporada de festivals i concerts d'estiu ja és aquí, i des d'EDR Balears uns proposem un petit passeig per les quatre illes a partir de les cites per marcar amb vermell al calendari: comencem al maig amb el Mallorca Live Festival i acabem a l'agost amb el Mobofest Music Festival.

MALLORCA LIVE FESTIVAL
11 i 12 de maig (Palma, Mallorca)

El festival més multitudinari de les Illes Balears celebra la quarta edició, i repeteix emplaçament al recinte de l'antic Aquapark, a Calvià. Els caps de cartell d'enguany són els internacionals Primal Scream i The ProdigyEl Petit de Cal ErilMonxosOso Leone hi presentaran els seus nous treballs, així com també destaca el concert especial de Sexy Sadie, en el vintè aniversari de la publicació del seu primer àlbum.



SUEÑOS DE LIBERTAD
17, 18 i 19 de maig (Eivissa)

La cita més important de música independent a les Pitiüsesse celebra a Dalt Vila, amb una programació que combina figures de l'escena internacional i estatal amb projectes de quilòmetre zero. Caps de cartell com The Original WailersOrishas Buika actuaran al costat de projectes com els eivissencs Quin Delibat, que preparen nou àlbum amb la producció de Joan Barber (Projecte Mut).


SONA9
18 de maig

La fase prèvia del Concurs de Maquetes Sona9 es durà a terme al Teatre Xesc Forteza de Palma. Les inscripcions al certamen estaran obertes fins al proper 15 d'abril. Els tres projectes seleccionats tindran vint minuts per exposar el seu talent davant un jurat especialitzat i el públic assistent, que aportarà el vot popular. Hi pot haver dos elegits, per tant, per passar a la següent fase. Tancarà el concert Salvatge Cor, finalista a la darrera edició del concurs.



CUL DE SAC
25 de maig

El festival de música experimental impulsat pel segell Bubota i la sala Sabotage fa un canvi de format i es transforma en un cicle anual. Al primer concert, Marasme presentaran el seu proper àlbum, Malsons (Bubota, Wooaaargh, Aesthetic Death, Medusa Crush Recordings, Odio Sonoro, Discos Macarras, Formes de Vida, 2018). Estaran acompanyats de Nadja. El concert tindrà lloc al Teatre Mar i Terra, del barri de Santa Catalina.


FORMENTERA JAZZ FESTIVAL
Del 31 de maig al 3 de juny
 
Formentera es torna per uns dies el paradís del jazz internacional. Concerts, tallers, workshops, DJs i jam sessions són algunes de les activitats que hi ha previstes. Les platges cristal·lines s'inundaran de sons sofisticats i sincopats amb la presència de grups de renom com Irene AtienzaJorge Pardo & Jesús Pardo o el projecte transgressor Okou.


III MEMORIAL MIQUEL ALBERO
9 de juny

Un any més es commemora la mort de Miquel Albero, mestre i activista cultural que va vetllar per la defensa de l'escola pública, l'ensenyament en català i la cultura catalana. En aquest cas seran tres grups del Principat els que demostraran el seu talent al Quarter General Luque d'Inca: Els CatarresItaca Band i Buhos.


CRANC
Del 30 de juny al 7 de juliol

Menorca serà el punt de trobada pel festival Cranc, que celebra la segona edició amb un cartell assortit. Reuneix propostes d'àmbit estatal i balear, i al llarg d'una setmana hi trobarem concerts com els de Bad GyalL.A. Yung Beef, o Go Cactus i Zulu Zulu des de Mallorca.



FESTIVAL S'EMBAT
4 d'agost

S'Embat és un dels indrets de l'illa més especials per passar-hi les postes de sol d'estiu. Situat a dos minuts de la platja d'Es Trenc, es converteix en un punt de reunió per als amants de la música en directe a Mallorca. Cada any fan una progamació al Parc de Ca n'Hereveta de Porreres. Una nit de músiques del món amb un cartell atractiu: els mítics Skatallites juntament amb O'Funk'illoMarinah i els alcudiencs Dinamo.


MOBOFEST MUSIC FESTIVAL
18 d'agost

Mobofest és una associació cultural de joves del poble de Sant Joan. El festival va néixer l'any passat amb la voluntat i la il·lusió de posar el focus en la música feta a Mallorca. Els primers noms que han revelat són El Petit de Cal Eril (des de Guissona) Da SouzaDonallop Saxophobia Funk Project.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, EDR Balears, actualitat, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.