Crònica

Festa i protesta universitària

La Telecogresca ha celebrat la seva 40a edició amb les actuacions més reivindicatives

Repassem els concerts més destacats del festival organitzat per l'Escola de Telecomunicacions

| 16/04/2018 a les 10:03h

Concert de Txarango durant la Telecogresca 2018
Concert de Txarango durant la Telecogresca 2018 | Arxiu Telecogresca
Un any més, la Telecogresca ha fet vibrar el Parc del Fòrum durant vuit hores ininterrompudes de música en directe. El festival va celebrar ahir la seva quarantena edició amb unes actuacions marcades per l'actualitat política. Un total de sis discjòqueis i cinc bandes van portar les regnes de la festa universitària per excel·lència del nostre país.

L’esdeveniment s’iniciava al Parc del Fòrum amb núvols que presagiaven les pitjors circumstàncies climàtiques. No obstant això, el temps no va estar cap condicionant pel públic de la Telecogresca, que esperava ansiós l’inici d’una nova edició organitzada per l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria i Telecomunicacions.

El tret de sortida del festival va concórrer a càrrec d’Idea Música. Els sabadellencs guanyadors de l'Engresca't 2018 van escalfar els motors de la Telecogresca amb els temes del seu primer disc A flor de pell (autoeditat, 2017). Seguidament, els plats de DjMonka començaven a animar l’ambient del festival. El discjòquei barceloní va congregar un públic molt divers que va vibrar amb una barreja de gèneres que anava des del rock, el reggae, el hip-hop i el funk fins a l'electrònica, el dubstep o el drum'n'bass.
 
Dj Monka durant la Telecogresca 2018. Foto: Arxiu Telecogresca

Xavi Sarrià
El que va ser membre-fundador d’Obrint Pas no va deixar indiferent el públic de la Telecogresca, ja que va oferir un concert carregat de nostàlgia i reivindicació. El valencià va interpretar els temes del seu darrer projecte en solitari Amb l'esperança entre les dents (Propaganda pel Fet!, 2017) i també va rememorar clàssics d’Obrint Pas com "La Flama" o "Seguirem". Durant la seva actuació, el cantant va recordar l’empremta de Guillem Agullò en el marc dels 25 anys del seu assassinat.

Txarango
El plat fort de la Telecogresca 2018 va arribar amb l’atuació de Txarango. La banda originària de Ripoll va aglutinar una desena de milers de persones (xifres no oficials) a l’escenari del Parc del Fòrum. Els assistents van vibrar amb els temes del darrer disc de la formació El cor de la terra (Discmedi, 2017). També es van poder escoltar cançons dels anteriors àlbums del grup com “Tant de bo”, “Llarg viatge” o “Músic de carrer” en un concert marcat per les reivindicacions socials i polítiques en defensa de la tasca dels Comitès de Defensa de la República.

Zoo
El concert de Zoo s’iniciava amb els temes del seu primer disc Tempestes Vénen del Sud (Propaganda pel Fet!, 2014). Seguidament, els de Gandia van presentar al públic de la Telecogresca el seu darrer single distòpic “Robot”. Els temes del darrer llarga durada de la formació, Raval (Propaganda Pel Fet!, 2017), van tancar l’actuació dels valencians, que també va estar accentuada per reivindicacions favorables a la construcció de la República Catalana.
 
Zoo a la Telecogresca 2018. Foto: Arxiu Telecogresca

Lágrimas de Sangre
Els de Masnou i Barcelona van ser els encarregats de posar punt i final al festival en un concert on els temes de Vidarquia (New Beats, 2016) van iniciar el repertori. Un fet a destacar va ser la presència del grup musical Zoo durant l’actuació. La coincidència de tots dos grups a la programació del festival va permetre a ‘Panxo’ de Zoo compartir escenari amb els del Maresme per interpretar “La huerta del tragaluz”. L'actuació dels rapers va concloure amb les cançons dels seus anteriors àlbums com "Cuando sale el sol" o "Blancs Wu-Tank".
Arxivat a: Enderrock, festivals, parc del fòrum, xavi sarria, txarango, zoo, lagrimas de sangre, Telecogresca 2018, cronica

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.