Actualitat

El cant i la protesta són compatibles

Repassem alguns dels episodis on el cant al carrer ha estat tema de controvèrsia

Els Mossos adverteixen a Igualada que cantar en grups de més de 20 persones ha d'estar autoritzat

| 18/04/2018 a les 18:30h

Fotografia de la manifestació del 13 de novembre per la llibertat dels presos polítics
Fotografia de la manifestació del 13 de novembre per la llibertat dels presos polítics | Estel·la Pons
Els fets d'Igualada han situat el cant com a tema de controvèrsia. El passat 6 d'abril un grup de músics i veïns va ser advertit pels Mossos d'Esquadra que per cantar en grups de més de 20 persones s'ha de tenir autorització prèvia. Tot i la polèmica generada, les concentracions no han cessat i continuen sent molts els municipis catalans que mensualment, setmanalment i diàriament organitzen concentracions per reivindicar l'alliberament dels presos mitjançant el cant i la protesta. Arran d'aquest fet, repassem alguns successos similars que s'han produït d'ençà de l'empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

Tona, 16 d'abril de 2018
L'episodi més recent ha tingut lloc al municipi de Tona (Osona), on els Mossos d'Esquadra van identificar alguns dels participants de la cantada setmanal a la plaça Major per demanar l'alliberament dels presos polítics catalans. El cantautor Cesk Freixas ho denunciava al seu compte oficial de Twitter.
Matadepera, 15 d'abril de 2018
El municipi de Matadepera (Vallès Occidental) també ha estat testimoni d'identificacions. Els membres del Comitè de Defensa de la República de Matadepedra han hagut de donar les seves dades a les autoritats per iniciar el càntic "Som gent de pau". Així ho denunciava un tuitaire a les xarxes.
Tortosa, 10 d'abril de 2018
El compte oficial de l'assemblea local de la CUP a Tortosa denunciava a Twitter la identificació per part dels Mossos d'Esquadra del regidor Xavi Rodríguez. El motiu era haver iniciat un càntic de protesta durant una concentració.
Palma, 25 de desembre de 2017
Un altre episodi que va generar controvèrsia als mitjans va tenir lloc l'any passat a Palma (Mallorca). Segons informava el Diari de Balears, dues persones van ser identificades per haver cantat nadales a la plaça de Cort i haver cridat a favor de l'alliberament dels presos polítics. Es tractava d'un acte convocat per Música per la Llibertat i, entre altres cançons, s'hi van interpretar "El cant dels ocells" i "Santa Nit" en un petit concert que aplegava una vintena de persones sota la consigna 'Llibertat per a tots els presos polítics'.

Lleida, 19 de desembre de 2017
El passat Nadal la televisió local on-line TelePonent informava sobre una concentració a la plaça de la Paeria que va acabar amb una identificació policial per part dels Mossos d'Esquadra. Els Cantaires de Ponent i els Músics per la Llibertat s'havien reunit prèviament per cantar i reivindicar l'alliberament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, cesk freixas, presos polítics, cant

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.