videoclip

Doctor Prats: «Hem treballat cada segon del disc»

Els vallesans presenten el primer avançament del seu nou disc, el videoclip "Caminem lluny"

El cantant i guitarrista Marc Riera relata les coordenades del tercer treball, 'Venim de lluny'

L'àlbum sortirà el 4 de maig i el presentaran al Guitar BCN el 10 de maig

Doctor Prats i Maria Arnal i Marcel Bagés, artistes catalans d'un Guitar Festival ple d'estrelles

| 19/04/2018 a les 09:30h

"Caminem lluny" és la primera cançó del proper disc de Doctor PratsVenim de lluny (Música Global, 2018). Segons el cantant, guitarrista i compositor Marc Riera: "Aquest tema relata el concepte de l'àlbum, de no quedar-se sol i buscar la col·lectivitat, les experiències de tothom, per poder avançar". El videoclip, dirigit per Geoffrey Cowper, és més aviat un curtmetratge basat en el bullying. "També és un miratge de quan ets gran", comenta Riera.


Doctor Prats és una de les formacions de trajectòria més intensa del panorama català. El passat 11 d'abril van complir tres anys com a banda i ben aviat, el 4 de maig, publicaran el tercer disc, Venim de lluny: "Ha estat una mica estressant, però ho hem viscut molt bé perquè hi ha moltes ganes i molt de cor", assegura el cantant.

La gira anterior la van tancar el novembre passat, i des d'aleshores s'han bolcat en el procés creatiu del nou cançoner. "El primer disc el vaig fer jo sol amb un portàtil, el segon només portàvem un estiu de gira però va tenir un so més de banda. Ara bé, al nou treball ha canviat molt: altres membres s'han implicat en la composició de temes i realment és una idea més col·lectiva, i el so, també", avança Riera.

Els terrassencs han investigat més a fons en l'electrònica, amb l'assessorament del productor Manel Bach: "Hem aconseguit el millor vestit per a cada cançó, i pel que fa a detalls és bastant espectacular, hem treballat cada segon del disc".

El context polític i social català actual ha influenciat en les lletres de Doctor Prats. "La boirina que estem vivint no ens deixa sortir d'aquest hivern. Aquesta injustícia et causa ràbia i tens menys ganes de fer festa per festa. Si bé portem la festa a dins, ja no és tan optimista." El leitmotiv del disc, doncs, també recull "créixer i veure que la societat no és tan maca, que la màgia no existeix, veient com funciona la democràcia, per exemple".

Venim de lluny l'han enregistrat als estudis barcelonins Medusa Studio i la mescla l'han deixat a mans de David Rosell (Dept., Brams). Al disc hi col·laboren el guitarrista Pau Figueres, el percussionista Joan Palà (Txarango) i Skarra Mucci.

La posada a escena serà explosiva, i el tret de sortida serà el proper dijous 10 de maig a la sala Barts, en el marc del festival Guitar BCN.
Especial: Videoclips
Arxivat a: Enderrock, fusió, doctor prats, nou disc, venim de lluny, guitar bcn

COMENTARIS

Opinió de la canço

Víctor Vázquez Muñoz, 31/01/2021 a les 18:03

En mi opinió pensé que la canço ajuda molt a les persones que estén passant pero una etapa depresiva o complicada, els ajuda a superar els seus conflictes.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.