Estrena

Estrenem dos temes del nou llibre-disc de Reggae per Xics

La quarta referència del projecte adreçat al públic familiar inclou per primer cop temes propis

L'àlbum veurà la llum el 23 d'abril, en format de llibre-disc que homenatja el món del còmic i els llibres pop-up

Un Sant Jordi musical a la Damm

| 19/04/2018 a les 13:30h

The Penguins
The Penguins | Gaspar Morer
Si hi ha una banda que ha aconseguit inculcar l'esperit musical de Jamaica als més petits aquesta és The Penguins, sota el paraigua del projecte Reggae per Xics. Avui, precisament, estrenem dues cançons del seu quart disc, Ballant damunt la lluna (Buenritmo, 2018), que sortirà a la llum aquest 23 d'abril.

Per primer cop els santfeliuencs s'han decidit a compondre temes propis, a més de fer arranjaments de versions de temes populars a través dels ritmes jamaicans. En concret, presenten 5 temes propis i 8 versions. Les cançons que estrenem avui representen les dues facetes de la banda, i ells mateixos ens les expliquen:


"'Tira pel dret' és el tema que obre el disc. Per primer cop ens atrevim a posar el nostre gra de sorra en el món de la cultura popular. La protagonista de la cançó és l'Antonieta, una nena astronauta que des de la Nau RPX-4 vol viatjar fins a la Lluna. Per a aquest enlairament hem preparat una base funk-reggae, fent homenatge a bandes com Toots And The Maytals o Shark Wilson."


"'L'avi que estima el mar' és una cançó que ens acompanya des dels primers temps del Reggae per Xics. És un tema original d'Antoni Pàmies, que la majoria de la banda no coneixem, però que vam descobrir que la cantaven a moltes escoles. Acompanyada de la melodia de vents de 'In the Mood for Ska' de Lord Tanamo, s'ha convertit en tot un himne per a nosaltres. Per a aquest quart disc, l'hem volgut recuperar i ens hem permès el luxe de convidar a tocar la secció de vents de The Gramophone Allstars, amb els arranjaments de Genís Bou."

Ballant damunt la lluna sortirà publicat el proper 23 d'abril, diada de Sant Jordi. La data no és casual, ja que el format del nou àlbum serà un llibre-disc de luxe, que vol ser un homenatge al món del còmic i als llibres infantils pop-up. Amb picades d'ullet tant al Tintín d'Hergé com a l'univers d'El Petit Príncep, aquest llibre-disc inclourà també pàgines desplegables amb les lletres de les cançons perquè els infants hi puguin interactuar.

L'excusa del disc també servirà perquè Reggae per Xics presentin un nou espectacle que continuarà combinant música, humor i pedagogia amb deu músics a dalt de l'escenari. La gira de presentació començarà el 20 de maig al Teatre Tarragona i continuarà durant els mesos d'estiu amb més d'una trentena d'actuacions confirmades per tot Catalunya.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrena, Sant Jordi, The Penguins, Regaae per Xics, estrenes

COMENTARIS

Reggae per xics (i per grans!)

Joa i Arnau, 19/04/2018 a les 20:24

Estem desitjant tenir el nou disc per posar-lo a casa, al cotxe, a les festes... Sou molt grans!

Tira pel dret

Teresa Prats, 19/04/2018 a les 20:30

Molt divertida !!!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.