festivals

Qui és qui al Cruïlla 2018?

Repassem 10 dels grups que actuaran al festival de juliol al Parc del Fòrum, de Jack White a N.E.R.D passant per La Pegatina i Joan Dausà

| 02/05/2018 a les 18:00h

Festival Cruïlla
Festival Cruïlla | Xavier Mercadé
El Festival Cruïlla sempre és un entramat de música molt heterogènia i sovint per descobrir. Aquest any durant els dies 12, 13 i 14 de juliol artistes de tots els racons del món es reuniran a Barcelona a la novena edició del festival. Els caps de cartell d'enguany podrien ser Jack White, Prophets of Rage i N.E.R.D, però d'altra banda amb lletres grans també hi trobem David Byrne, Kygo, The Roots o Justice

La varietat de formacions musicals del Cruïlla té estils i públics ben diversos. Repassem 10 grups destacats de l'edició del 2018:

Jack White
12 de juliol
El nord-americà Jack White és conegut per ser el líder de The White Stripes, banda musical que va crear juntament amb la seva esposa Meg White. Després d'aparcar el projecte que el va fer mundialment conegut, el 2012 va publicar el seu primer àlbum en solitari, Blunderbuss (Third Man Records, 2012), i ara estrena el seu tercer disc, Boarding House Reach (Third Man, Columbia i XL Recordings, 2018).



N.E.R.D
13 de juliol
No-one Ever Really Dies és una banda de rock alternatiu creada el 2001 que uneix els projectes dels músics Pharrel Williams, Chad Hugo i Shae Haley. Els dos primers ja formaven un tàndem com a productors anomenat The Neptunes, que havia col·laborat amb artistes com Snoop Dogg o Justin Timberlake. El 2017 van presentar el seu cinquè disc, No One Ever Really Dies (N.E.R.D Music, 2017).



Prophets of Rage 
13 de juliol
Aquesta banda d'estrelles és el resultat de la unió de Timm Commeford (veu), Tom Morello (guitarra) i Brad Wilk (bateria) de Rage Against The Machine amb l'integrant B-Real de Cypress Hill i els membres Chuck D i DJ Lord de Public Enemy



Bomba Estéreo
13 de juliol
Procedent de Bogotà (Colòmbia), Bomba Estéreo combina la música electrònica amb el reggae i ritmes caribenys com la cúmbia. El seu últim àlbum és Ayo (Sony Music Latin, 2017), la cinquena referència discogràfica d'una extensa trajectòria musical que comença el 2006. La gira del seu darrer disc recorrerà durant tot l'estiu l'Amèrica Llatina, els Estats Units i diverses capitals europees com Madrid i París. El concert al Cruïlla serà l'únic en terres catalanes.



Damian 'Jr.Gong' Marley
13 de juliol
El fill menor de Bob Marley és un dels màxims exponents del dancehall i el ragga. Amb tretze anys ja amb el primer grup musical, el conegut com a Jr. Gong ha arribat a col·laborar amb grans artistes com Mick JaggerDave StewartJoss Stone i A.R. Rahman, a través del grup SuperHeavy. L'artista ja va tocar al Cruïlla el 2015 i ara hi torna per presentar el seu últim treball discogràfic, Stony Hill (Republic Records, 2017).



La Pegatina
13 de juliol
El grup segurament més internacional de Catalunya en rumba, ska i festa en general. Els de Montcada i Reixac pararan al Cruïlla en una de les poques oportunitats que tindreu de veure'ls en terres catalanes, ja que la banda s'ha endinsat en una gira mundial que els portarà a Europa, Amèrica i per primer cop a Austràlia. Presentaran Ahora o nunca (Warner, 2018), disc que ha sortit aquest mes d'abril.



Joan Dausà
13 de juliol
El retorn de Joan Dausà està aixecant polseguera i el Cruïlla no volia quedar fora de la gira de presentació d'Ara som gegants (Promo Arts, 2018). Després de l'èxit que va suposar Jo mai mai, el de Sant Feliu de Llobregat torna amb un tercer disc on paraules com èpica i maduresa ressonen fortament al subconscient de qui l'escolta.



David Byrne
14 de juliol
La cara més coneguda de The Talking Heads arriba a Barcelona per presentar el seu últim treball en solitari, American Utopia (Nonesuch Records i Todo Mundo, 2018). Als seus 66 anys, David Byrne segueix tan actiu com sempre, i l'espectacle que presentarà és una nova mostra d'art rock amb una escenografia imponent. 



SOJA
14 de juliol
Soldiers of Jah Army és un dels grups de reggae que des de l'inici no ha parat de créixer. Els americans tenen més de deu anys d'experiència a l'esquena i una discografia de deu referències. L'última es titula Poetry in Motion (ATO Records, 2017), i es la que presentaran al Cruïlla.



The Roots
14 de juliol
Format actualment per Black Thought, Questlove, Hub, Kamal, Knuckles i Captain Kirk, Una de les bandes més representatives de la música negra a escala mundial és, sens dubte, The Roots. Els americans porten 25 anys de trajectòria on han sabut combinar en un mateix calaix de sastre estils com el hip-hop old school, el soul i el funk, provinents de la mateixa arrel negra.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, La Pegatina, The Roots, Jack White, Cruilla, Joan Dausà, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.