Actualitat

Mor el productor Alain Milhaud, pare de «L'àguila negra»

Ha mort a Madrid als 88 anys

Va fitxar Maria del Mar Bonet per a Bocaccio Records

| 25/04/2018 a les 19:00h

Oriol Regàs, Maria del Mar Bonet i Alain Milhaud
Oriol Regàs, Maria del Mar Bonet i Alain Milhaud | Arxiu Cuadernos Efe Eme
Una de les cançons que han quedat per sempre associades a Maria del Mar Bonet és “L’aguila negra”, una peça de la cantant francesa Barbara ("L'aigle noir”) adaptada al català per Delfí Abella.

La cançó va ser enregistrada per Bonet i editada l’any 1971 amb la companyia Bocaccio Records, impulsada per Oriol Regàs i Alain Milhaud. De fet, va ser el mateix Milhaud que va proposar d’enregistrar la cançó a la cantant mallorquina. En poc temps, “L’àguila negra” es va convertir en el primer èxit de Bonet d'àmbit estatal i en el seu primer disc d’or. Però la relació professional entre Bonet i Milhaud no va anar més enllà d’un LP perquè la pretensió del productor era convertir-la en una estrella internacional, cosa que comportava deixar el monolingüisme.

Milhaud ha mort aquest 24 d’abril als 88 anys a Madrid a causa d’un tumor cerebral. Havia nascut a Ginebra el 1930 i serà recordat sobretot per ser el productor de diversos grups espanyols d’èxit. Entre aquests són especialment recordats Los Bravos (“La moto”), Los Canarios (“Get on Your Knees”), Pop Tops (“Mammy Blue”) o Smash (“El Garrotín”).
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Maria del Mar Bonet, Alain Milhaud, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.