discos

Germà Negre, Paula Valls i Sau, entre els discos de la setmana

The Penguins, Kaué i Ricka i Elefant Dolent també han presentat àlbum aquesta setmana

| 27/04/2018 a les 16:00h

Germà Negre
Germà Negre | Arxiu grup
Germà Negre
Molt de porc i poca salsitxa (Halley Records, 2018)

Germà Negre representa millor que ningú l’essència d’una festa major imbatible. La seva fórmula és una selecció de tot tipus d’adaptacions de cançons tradicionals i populars, plenes d’arranjaments propis i amb un clar aire festiu. El 2015 van publicar el seu primer disc, Els àngels fan torrades (Halley Records), i ara tornen amb un nou treball més personal que el debut, ja que és de cançó de creació pròpia. El gir evolutiu dels banyolins, però, no els fa abandonar els seus orígens: la matèria primera es continua extraient del rebost de la cultura popular catalana.

Paula Valls
I am (Satélite K, 2018)

Paula Valls presenta I Am, el seu primer treball de llarga durada, produït per David Soler. És un disc més intimista i despullat on els silencis també parlen, en un registre diferent del seu EP de debut, Black and White (RGB Music, 2016). Si aquell va ser un primer pas cap a la professionalització, un experiment on explicava històries d’altres, a I Am, completament dirigit per ella, Paula Valls(Manlleu, 1999) s’atreveix a parlar d’experiències pròpies i vivències recents, de sentir-se perduda i no trobar-se, de moments difícils i de canvis, i d’haver de prendre decisions importants. I Am podria haver arribat directament dels Estats Units: música negra (soul, blues i jazz) i el folk més americans s’entrellacen amb la influència clau que l’estil del productor Joe Henry ha tingut en Valls des de ben petita, en una gravació feta amb una clara intenció orgànica.

Elefant Dolent
Elefant Dolent (RGB Suports, 2018)

Elefant Dolent és un projecte d'electrònica rock català dels multiinstrumentistes WonderMike, Ricard Monné, Simón Vilar i la delicada veu de Rosemary B. Els seus directes creen un mix entre l'analògic i el digital, amb lletres d'una lírica crua i melodies de vol rasant. Influenciats per grups com RadioheadSigur RósPortishead o Massive AttackElefant Dolent és el singlot, el riure postorgasme, és una anomalia en el so.
 
Kaué i Ricka
Kaué i Ricka (RGB Suports, 2018)

Kaué i Ricka parla de llibertat, amor i esperança en un any de despertars i entrega a la música. El disc neix de la connexió entre la veu d'Eva Kaué i la guitarra de Xavi Ricka, que juguen amb sensibilitat i diferents intensitats en un primer EP molt personal. Quatre cançons autobiogràfiques de llibertat, amor i esperança que han nascut de manera espontània i sincera, marcant un any de despertars i entrega a la música.
 
Sau
Una nit al teatre (L'Indi Music, 2017)

Una nit al teatre és un disc doble en directe enregistrat el 21 i 22 de gener de 1995 a L'Espai de Barcelona, durant la gira de Sau amb el mateix nom. Va ser una gira especial, ja que per primera vegada el grup s'allunyava dels grans escenaris i buscava la proximitat del teatre. El concert, amb una escenografia teatral, començava completament desendollat per, de mica en mica, passar a ser un concert elèctric. L'edició del CD coincideix amb la commemoració dels 30 anys de Sau.
 
The Penguins
Reggae per xics - Ballant damunt la lluna (Buenritmo Producciones, 2018)

Amb Ballant damunt la llunaThe Penguins / Reggae per Xics estrenen el seu quart disc i enceten una nova aventura, que amb el combustible dels ritmes jamaicans farà viatjar el públic més enllà de les estrelles. En aquest nou disc continuen arranjant cançons del repertori tradicional infantil i, per primera vegada, també hi incorporen composicions pròpies. Partint de l’estació espacial Kingston i amb l’ajuda del coet RPX-1 visitaran diversos planetes descobrint cançons, ritmes i instruments en un viatge interestel·lar ple de música i diversió. El format del nou àlbum és un disc en forma de llibre, que vol ser un homenatge al món del còmic i als llibres infantils pop-up i que a l'interior inclou pàgines desplegables amb les lletres de les cançons, com els clàssics llibres pop-up, perquè els infants hi puguin interactuar.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Elefant Dolent, Kaué i Ricka, The Penguins, Paula Valls, discos, Sau, Germà Negre

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.