Revista

Enderrock presenta un número antològic i un DVD pels 25 anys

La revista està dedicada a "L'estaca" i a les cançons del 68, amb una portada dissenyada expressament per Pascal Comelade

Enderrock celebra 25 anys amb un número especial

| 02/05/2018 a les 14:15h

Portada del número especial dels 25 anys d'Enderrock
Portada del número especial dels 25 anys d'Enderrock
Enderrock celebra 25 anys de trajectòria amb un número antològic de 250 pàgines dedicat a la mítica "L'estaca" de Lluís Llach, considerada la cançó més emblemàtica i universal de la música catalana. La revista ha realitzat un rànquing de les 100 millors cançons de la Cançó, i es complementa amb un reportatge i un DVD de regal sobre les cançons del 68, amb peces tan emblemàtiques com "Paraules d'amor" de Joan Manuel Serrat, "Què volen aquesta gent?" de Maria del Mar Bonet o "Noia de porcellana" de Pau Riba.

La sobrecoberta és una obra exclusiva realitzada expressament pel músic i pintor Pascal Comelade amb múltiples referències a la música catalana. La revista, que es trobarà als quioscos i llibreries a partir de la setmana vinent, es presentarà públicament el 9 de maig a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona a les 19 h, en un acte on també s'estrenarà el documental Les cançons del 68 i que serà el punt de partida de les celebracions del 25è aniversari d'Enderrock.


De cançó popular a himne de lluita

El número especial d'aniversari està dedicat als 50 anys de "L'estaca" de Lluís Llach i s'hi repassen totes les facetes d'aquesta la cançó, a més d'una recopilació de les més de 250 versions que se n'ha enregistrat en una vintena de llengües. La revista es complementa amb un rànquing de les 100 millors cançons de la Cançó, i una cronologia que mostra la trajectòria editorial dels 25 anys d'Enderrock.

A més, amb motiu del mig segle de les revoltes del Maig del 68, la revista inclou un reportatge i un documental amb entrevistes als autors d'una desena de grans cançons popularitzades aquell any. La collita del 1968 incorpora la participació Lluís Llach amb "L'estaca", a més de Maria del Mar Bonet ("Què volen aquesta gent?"), Joan Manuel Serrat ("Paraules d'amor"), Toti Soler ("Petita festa"), Pau Riba ("Noia de porcellana"), Sisa ("L'home dibuixat"), Pi de la Serra ("L'home de carrer) i Jaume Arnella ("Rondes de vi"). La llista es completa amb "La fera ferotge" d'Ovidi Montllor i "D'un temps, d'un país" de Raimon.

L'edició especial, amb un número doble, es trobarà als quioscos a partir del 10 de maig per 7,95 euros, amb el DVD del documental Les cançons del 68, produït per Enderrock i Bonobo Films. A més del número especial, la revista Enderrock de maig la protagonitza La Pegatina i porta una guia amb 75 festivals d'estiu dels Països Catalans.
 

Portada del número especial feta per Pascal Comelade.

 

Número especial Enderrock 25.

Especial: Enderrock 25 anys
Arxivat a: Enderrock, Enderrock25, revista, aniversari, enderrock

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.