actualitat

L'adéu de Raimon, en CD i DVD

El treball recull 35 cançons en un doble CD i un DVD

El cantant ha recordat els presos polítics i els rapers condemnats

| 03/05/2018 a les 17:33h

Raimon al Palau de la Música Catalana
Raimon al Palau de la Música Catalana | Xavi Mercadé
Raimon ha presentat el que, en principi, ha de ser el darrer disc de la seva carrera discogràfica. L'últim recital (Picap, 2018) són dos CD que recullen el bo i millor dels concerts de comiat que el cantat de Xàtiva va fer al Palau de la Música ara fa un any i que, d’alguna manera, també serveixen per resumir una trajectòria inigualable, tant pel que fa a l’exigència i la qualitat com pel que fa a la longevitat. A més, també hi ha un DVD amb l’actuació del 28 de maig de 2017, l’última de Raimon. El treball L'últim recital recull 35 cançons, dues de les quals –“I nosaltres amb ells” i “Napolitana per a tu”– són inèdites.

El cantant ha comparegut davant la premsa aquest matí i ha explicat que es troba en el trànsit de “passar de la professió de cantant a ciutadà normal” i que entre els propòsits de futur hi ha endreçar els escrits que ha anat acumulant al llarg dels anys i decidir què en fa. A més, no ha descartat explícitament que hi hagi noves cançons.

En ser preguntat per la situació política, Raimon ha tingut paraules de solidaritat amb els empresonats: “S’han fet unes eleccions i la gent que les ha guanyat és a la presó”.  Per al xativí: “Si es poden presentar i defensar les seves idees, no poden anar a la presó perquè han guanyat. Els van deixar presentar-se. Si haguessin perdut no els haurien tancat a la presó”.

Una situació semblant a la que viuen els rapers, que Raimon ha comparat amb l’època de la censura: “Nosaltres teníem un avantatge. Teníem una persona que es deia censor que deia que allò no es podia cantar ni publicar. Ara els ho deixen publicar i després els posen a la presó. És un sistema, si més no, d'una hipocresia enorme. O hi ha llibertat d'expressió o no n'hi ha. No veig que siga una solució deixar dir a tothom el que vullga dir i després dur-los a la presó per haver-ho dit”.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Raimon al Palau, Raimon, L'últim recital

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.