Estrenes

Estrenem el nou «Eclipsi» de Maria Rodés

Enderrock.cat estrena 'Eclipsi', una de les cançons del quart treball de la cantant barcelonina que sortirà el proper 18 de maig

| 09/05/2018 a les 12:00h

Maria Rodés
Maria Rodés | Noemí Elías
Eclíptica (Satélite K, 2018) serà el quart disc de la polifacètica Maria Rodés. Quatre anys més tard del Maria canta copla (Chesapik, 2014) i després de la publicació del seu llibre Duermevela (Alpha Decay, 2015), Rodés recupera en aquest treball la seva faceta com a cantautora. Avui estrenem una de les cançons d'aquest nou disc.



Eclíptica és un àlbum conceptual inspirat en el seu avantpassat astrònom Lluís Rodés, qui va ser director de l'Observatori de l'Ebre durant la Guerra Civil. Inspirada pels escrits del seu diari, uneix el folklore, l'experimentació sonora i la cançó íntima per iniciar-nos en un viatge que porta el nom del moviment del sol vist des de la Terra al llarg d'un any. "Quan vaig descobrir el significat de la paraula em va semblar que era un títol perfecte per emmarcar un procés de composició que començaria el setembre de 2016 i s'estendria just fins a setembre de 2017", diu Rodés sobre la creació del seu nou treball.
 
Per a l'artista barcelonina, "Eclipsi" és la cançó més intimista i melancòlica del disc, "és el moment del directe on en l'eclipsi que reproduïm amb imatges, la lluna tapa completament el sol". Una lluna que, en aquesta cançó, Rodés utilitza com a metàfora "per parlar d'algú a qui la vida ha anat disparant i li ha deixat uns cràters que són alhora buits i cicatrius". Unes marques a les quals la cançó canta "fes-li front al sol", cridant a enfrontar-les a través d'una etèria i delicada producció.

Eclíptica (Satélite K, 2018) va ser gravat a Àvia Studios (Barcelona) i Koryland Studios (Barcelona) amb la producció de Juan Rodríguez Berbín, Josep Maria Baldomá i Maria Rodés, i va ser mesclat per Jordi Mora i masteritzat per Carlos Freitas a Classic Màster. A més, per a aquest nou disc Rodés ha tingut col·laboracions d'artistes com Ximena SariñanaRamon Rodríguez o Nico Roig.
 

Portada d''Eclíptica', el quart disc de Maria Rodés. Foto: Carla Step

  
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Eclíptica, Maria Rodés, estrenes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.