estrenes

El salt mortal de Suasi

El 26 de maig es publica 'Equilibrista emocional', el nou treball del que va ser líder de Fora des Sembrat, i n'estrenem el senzill "Maria"

| 12/05/2018 a les 10:00h

Imatge il·lustrativa
Arxiu Suasi
El músic mallorquí ha retrobat el camí de la composició gràcies al procés de creixement personal que va recórrer dins el Projecte Home, on va superar al llarg d'un any i mig la seva addicció a les drogues. Ara s'ha envoltat de companys i companyes de professió per bastir el seu disc més personal.

Suasi i els Electrodomèstics és el nom que ha triat Pep Suasi per donar llum al segon LP en solitari de la seva carrera. El que va ser l'ànima dels desapareguts Fora des Sembrat ha retrobat el seu estat de gràcia després d'un llarg camí en què ha encarat les seves pors: "En aquest disc tot són emocions. Al Projecte Home se'm van posar al davant unes eines que ja tenia però que no utilitzava. Vaig retrobar-me amb la por, l'autoestima, l'alegria, la ràbia, la satisfacció i l'amor, fins que em vaig començar a estimar".

Cada dia quan arribava a casa el músic mallorquí tenia paper i bolígraf a la mà. Anava anotant idees i frases però sense compondre cap cançó. Una vegada recuperat del procés de rehabilitació, el torrent va començar a brollar fins a compondre, en un procés cronològic de descobriment dels seus sentiments, Equilibrista emocional (RGB, 2018). Avui n'estrenem el primer senzill, "Maria".



La gratitud del cantant és tal que destinarà les entrades i drets d'autor generats pel disc íntegrament al Projecte Home. "Jo he vist ressuscitar gent allà dedins, fins i tot jo diria que he ressuscitat. M'han donat eines per sentir de nou la vida, per respirar... És un regal per a la meva família i també per als meus amics, així com per als usuaris que es troben en la mateixa situació en què em vaig trobar jo."

Els seus companys de banda per a aquesta nova aventura són Tomeu Marroig (ex-Boc) a la guitarra, Pep Estrada al baix, Bernat Company a la bateria (Roulotte) i Tito Dávila al piano (Enanitos Verdes, ex-Rodríguez), una darrera incorporació de luxe. El disc ha estat enregistrat sota les ordres de Toni Pastor als estudis Swing del Secar de la Real.

L'embranzida va ser tal que també ha aconseguit engrescar una llarga llista de cantants de l'skyline mallorquí. Suasi comenta: "Tot d'una vaig entendre que no havia de cantar jo tot sol. Aquest és un disc condicionat, no és de lliure interpretació, les meves pors seran com un mirall per a les pors dels que l'escoltin, tot des d'una perspectiva d'amor cap a la vida". Hi han participat Pau Debon (Antònia Font), Tiu, Joan Toni Fuster (L'Équilibriste i Skarabat), Marcel Cranc, Pep Àlvarez (Anegats), Glòria Franquet (Al-Mayurqa), i membres de Roulotte i de Boc, entre altres músics que han volgut acompanyar l'artista en aquest procés de retrobament artístic.

La presentació de l'àlbum tindrà lloc el dia 1 de juny al Teatre Xesc Forteza de Palma, i hi participaran una bona part dels col·laboradors. La gira continuarà al llarg de les Illes Balears i Catalunya.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Suasi, estrenes, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.